Tgrt Haber

Çelik Kubbe projesinde çok çarpıcı detaylar! Nereleri koruyacağı öğrenildi

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
27 Ağustos 2024 16:12 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 16:22
Çelik Kubbe projesinde çok çarpıcı detaylar! Nereleri koruyacağı öğrenildi

Türkiye'nin yerli ve milli şekilde üretip geliştirdiği hava savunma sistemi Çelik Kubbe için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çeşitli katmanlardan oluşan Çelik Kubbe projesinin konuşlandırılacağı yerler de merak konusu oldu. Çelik Kubbe projesi bittiğinde, Türkiye'nin stratejik öneme sahip yerlerini, petrol rafinelerini ve komuta kontrol merkezlerini koruyacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ liderliğinde gerçekleştirilen Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında alınan kararla, Türkiye​ kendi hava savunma sistemini kuracak. Ülkemizin her alanda güvenliğini arttıracak yeni hava savunma sistemimiz Çelik Kubbe’nin tüm katmanları yerli ve milli olacak.

Çelik Kubbe projesinde çok çarpıcı detaylar! Nereleri koruyacağı öğrenildi - 1. Resim

Savunma Sanayii İcra Komitesi sonrasında yapılan açıklamada; Türkiye’nin yeni savunma sisteminin hayata geçmesi için hız kesmeden çalışmalara devam edildiği açıklandı. ASELSAN’IN üretip geliştireceği hava savunma sistemi​, dünyada sadece 5 ülkede bulunuyor.

Çelik Kubbe projesinde çok çarpıcı detaylar! Nereleri koruyacağı öğrenildi - 2. Resim

Türkiye’nin yerli ve milli şekilde üreteceği hava savunma sistemi​ Çelik Kubbe’nin konuşlandırılacağı yerler ise merak konusu oldu.

Çelik Kubbe projesinde çok çarpıcı detaylar! Nereleri koruyacağı öğrenildi - 3. Resim

Türkiye’nin hava savunma sistemi​ Çelik Kubbe’nin nerelerde olacağına dair çalışmalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve MGK üyeleri ile devam ediyor. Bakanlar Kurulunda da gündeme gelen Çelik Kubbe projesinin yerleştirileceği yerler arasında birden fazla seçenek olduğu iddia ediliyor.

Çelik Kubbe projesinde çok çarpıcı detaylar! Nereleri koruyacağı öğrenildi - 4. Resim

Türkiye’nin stratejik yerlerine konuşlandırılacak hava savunma sistemi​ katmanları, özellikle İstanbul ve Başkent Ankara’yı koruyacak şekilde yerleştirilebileceği konuşuluyor.

Çelik Kubbe projesinde çok çarpıcı detaylar! Nereleri koruyacağı öğrenildi - 5. Resim

İstanbul’da ciddi öneme sahip köprüler, Ankara’da Meclis binası, MİT kalesi, çeşitli illerde bulunan komuta kontrol merkezleri ve petrol rafineleri gibi Türkiye’nin stratejik yerlerini koruması hedeflenen Çelik Kubbe projesi için Türk mühendisler gece gündüz demeden mesai harcıyor.

Çelik Kubbe projesinde çok çarpıcı detaylar! Nereleri koruyacağı öğrenildi - 6. Resim

Çelik Kubbe projesi içerisinde; ALP, İHTAR, ŞAHİN, GÖKBERK, KORKUT, GÜRZ, HİSAR A, SİPER ve İHA gibi yerli üretim araçlarını barındırıyor.

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...