Tgrt Haber

ChatGPT kullanıcılarına müjde: Bilimsel araştırmalar için "Dimensions" veri tabanına ulaşılabilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
29 Şubat 2024 09:49 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 09:50
ChatGPT kullanıcılarına müjde: Bilimsel araştırmalar için "Dimensions" veri tabanına ulaşılabilecek

Digital Science, Dimensions Research GPT adlı yeni ürününü duyurdu. Dimensions'un araştırma veri tabanını kullanan bu ürün, ChatGPT arayüzüyle kompleks cümleler ve anahtar kelimeler kullanarak araştırmaları yapmayı sağlıyor.

Digital Science teknoloji şirketi, araştırma veri tabanı Dimensions'u kullanan, ChatGPT​ arayüzüyle erişilen "Dimensions Research GPT" adlı yeni ürününü duyurdu.

Globe Newswire sitesinin haberine göre, en büyük araştırma veri tabanlarından biri olan Dimensions'un, ChatGPT'nin ücretli versiyonu olan "Plus" veya "Enterprise"ı kullanan abonelerine sunulduğu Dimensions Research GPT, kullanıcıların basit arama terimleri yerine kompleks cümleler ve anahtar kelimeler ile var olan araştırmaları aramasına olanak sağlıyor.

BİLİMSEL VERİLERE CHATGPT İLE ERİŞİLECEK

Dimensions Research GPT, Dimensions'ta mevcut olan kamuya açık milyonlarca içeriği ve araştırmayı sohbet botu aracılığıyla kullanıcılara sunarken, kullanıcıların yaptığı aramaları link aracığıyla Dimensions'a yönlendirebiliyor.

Söz konusu ürün, Dimensions'un veri tabanındaki tüm çalışmaları, klinik deneyleri ve patentleri, kullanıcılara sunuyor.

ChatGPT kullanıcılarına müjde: Bilimsel araştırmalar için "Dimensions" veri tabanına ulaşılabilecek - 1. Resim

Örnek olarak, kullanıcılar Dimensions Research GPT ile ChatGPT'ye "sıtma aşısı üzerine yapılmış klinik deneyleri göster" istemini ve ardından "bu klinik deneyleri destekleyen araştırma makalelerini göster" istemini yazarak istenilen konuya ilişkin çalışmalara erişebiliyor.

Digital Science Üst Yöneticisi (CEO) Daniel Hook, "Bu aracın amacı sadece soruların yanıtlanması değil, araştırmaları daha geniş bir bağlamda keşfetmek için yeni bir yol sunmaktır." ifadesini kullandı.

AYLIK 20 DOLARLIK ABONELİK GEREKİYOR

ChatGPT'nin, kullanıcılara GPT-3.5 modelinden daha gelişmiş GPT-4 modeline erişme hakkı tanıyan ve DALL-E ile metinden fotoğraf oluşturma işlemi yapabilmelerini sağlayan "ChatGPT Plus" adlı abonelik sistemi aylık 20 dolara satılıyor. "Enterprise" içinse OpenAI'ın satış ekibiyle iletişime geçilmesi gerektiği belirtiliyor.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...