Tgrt Haber

Selçuk Bayraktar duyurdu: ChatGPT’ye Türk rakip T3 AI'LE için başvuru formu açıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
24 Şubat 2024 17:12 - Güncelleme : 24 Şubat 2024 17:15
Selçuk Bayraktar duyurdu: ChatGPT’ye Türk rakip T3 AI'LE için başvuru formu açıldı

Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin büyük dil modeli olarak lanse edilen yeni projeyi duyurdu. Henüz geliştirilme aşamasında olan T3 AI'LE'ye destek olmak isteyenlere başvuru formu açıldı.

Hızla gelişen yapay zeka​ sektöründe Türkiye "Ben de varım" diyor. Daha önce ASELSAN ve HAVELSAN kendi yapay zeka sohbet botlarını geliştirdiğini açıklamıştı. Son olarak büyük bir atılım da Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar​'dan geldi.

Bayraktar, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile "Türkiye'nin büyük dil modeli" olarak lanse edilen T3 AI'LE projesini duyurdu. "Türkçe için geliştirdiğimiz dil modeline gönüllü olarak katkıda bulunabilir, ilerlemesine destek olabilirsin." notunu paylaşan Bayraktar, modelle ilgili ayrıntı vermedi.

TÜRKÇE MERKEZLİ YAPAY ZEKA OLACAK

Selçuk Bayraktar, aralık ayında İstanbul’da düzenlenen Uluslararası startup zirvesi Take Off’ta yaptığı konuşmada, T3 Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen bir girişimle bütün dilleri kapsayacak şekilde Türkçe merkezli bir doğal dil işleme projesini başlattıklarını söylemişti.

Bayraktar, amaçlarının dil bariyerlerini aşmak ve küresel ölçekte etkileşimde bulunmak için kullanıcı dostu bir çözüm sunmak olduğunu da eklemişti.

Bu hedef doğrultusunda geliştirilmesi süren T3 AI'LE projesine gönüllü olarak destek olmak isteyenlere başvuru formu açıldı. İsteyen herkes, projeye hangi konuda destek olmak istediği, CV'si, GitHub hesabı ve ad soyadı gibi bilgileri doldurarak başvuruda bulunabilir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...