ChatGPT rakibi Google Bard'a Türkçe desteği geldi: Nasıl kullanılır?
Google'ın ChatGPT'ye rakip olarak çıkardığı Google Bard, Avrupa Birliği ülkelerinde kullanıma açıldı. Türkçe dahil olmak üzere 40 yeni dil desteğine kavuştu.
Google, OpenAI'nin yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'ye rakip olarak geliştirdiği Google Bard üzerindeki geliştirmelerine devam ediyor. Son güncellemelerle birlikte sistem, Türkçe desteğine de sahip oldu.
Bard, genişletilmiş dil desteği, daha gelişmiş yanıt kontrolleri ve metin yanıtlarının yanı sıra cevapları seslendirebilme yeteneği gibi bir dizi yeni özelliği bünyesine kattı. Artık Bard, Türkçe dahil olmak üzere yaklaşık 49 farklı dilde sohbet edebiliyor.
YANITLARI SESLENDİREBİLECEK
Bu güncellemeyle birlikte kullanıcılar, Bard'ın ürettiği yanıtları okumak yerine dinleme seçeneğine sahip olacaklar. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde yeni eklenen kırk dildeki kelimelerin doğru telaffuzunu duyabilecekler.
Ayrıca kullanıcılar, Bard'ın nasıl cevap vereceğini belirlemek için beş farklı seçeneğe sahip olacaklar: basit, uzun, kısa, profesyonel veya gündelik. Bu seçenekler şu anda yalnızca İngilizce istekler için geçerli olsa da, Google bunu yakın zamanda diğer dillere de genişletmeyi planlıyor.
Bard ayrıca görselleri de yorumlayabilme özelliği kazandı. Kullanıcılar, sohbet kutusuna ekledikleri görüntüler hakkında daha fazla bilgi talep edebilecek veya görüntüye dayalı başlıklar gibi içerikler oluşturabilecekler. Şu anda bu özellik yalnızca İngilizce dilinde kullanılabiliyor.
Bard'ın ürettiği bilgi ve kodları diğer kullanıcılarla paylaşma süreci de kolaylaştırıldı. Kullanıcılar, Bard tarafından üretilen Python kodunu Replit'e ek olarak Colab'a da aktarabilecekler. Ayrıca kullanıcılar, bireysel sohbetlerin belirli bölümlerini kopyalayıp paylaşabilecekler.
Konuşmaların düzenlenmesi ve eski konuşmalara erişim süreci de "sabitlenmiş konuşmalar" adı verilen özellikle kolaylaştırıldı ve bu konuşmalara yeniden ad verme özelliği eklendi.
AVRUPA'YA AÇILDI
Google Bard bugüne kadar Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılamıyordu. Bugünden itibaren Bard'a artık Avrupa Birliği'ndeki (AB) 27 ülkenin tamamında ve Brezilya'da da erişilebilir olduğu duyuruldu.
Google Bard, bard.google.com web sitesi üzerinden kullanılabilir. Tıpkı ChatGPT'de olduğu gibi, Bard'ı kullanmak için de sistemde oturum açmak gerekiyor. Bard ile yaptığınız konuşmalar ve gerçekleştirdiğiniz diğer aktiviteler, Google Hesabınızdaki "Bard Etkinliğiniz" bölümüne otomatik olarak kaydediliyor.
Kaynak: Engadget
Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber