Tgrt Haber

ChatGPT sesli konuşma özelliğini bedava yaptı

22 Kasım 2023 10:54 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 10:56
ChatGPT sesli konuşma özelliğini bedava yaptı

ChatGPT ile sesli konuşmak için artık her ay 20 dolar ödemeye gerek yok. OpenAI, yapay zeka sohbet botuna çağ atlatan bu özelliği herkese açık hale getirdiğini duyurdu.

OpenAI​, ChatGPT için geliştirdiği sesli konuşma özelliğini herkese açık yaptı. Artık ChatGPT Plus abonesi olmayanlar dahi uygulamayla sesli olarak iletişim kurabilecek.

Yapay zeka​ şirketi özelliği ilk olarak eylül ayında kullanıma sundu. Ancak bugüne kadar aylık 20 dolar abonelik ücreti karşılığında kullanılabiliyordu. OpenAI sesli konuşma için abonelik zorunluluğunu ortadan kaldırdığını duyurdu.

CHATGPT İLE SESLİ KONUŞMA YAPILABİLİYOR

Bugün itibarıyla ChatGPT Android ve iOS mobil uygulamalarındaki 'kulaklık simgesine' basarak yapay zekayla konuşulabilecek. Deneyim olarak, yazılı iletişimden hiçbir eksisi yok. Yazarak sorabildiğiniz her şeyi sesli konuşarak da sorabiliyorsunuz.

Özelliği ilk açtığınızda, birkaç farklı ses tonu arasında seçim yapmanız isteniyor. Ardından ChatGPT'yi kullandığınız dilde sohbet etmeye başlayabiliyorsunuz. Türkçe dil desteği olduğunu da belirtmek gerek. Yapılan ilk denemelerde, oldukça akıcı bir şekilde konuştuğu anlaşıldı.

KONUŞMALAR GEÇMİŞE KAYDOLUYOR

ChatGPT ile gerçekleştirdiğiniz sesli konuşmaların yazılı bir kaydı da tutuluyor. Bu kayıtları da sohbet geçmişi bölümünde görebiliyorsunuz.

OpenAI sosyal medya platformu X'teki hesabında paylaştığı "Sesli ChatGPT artık tüm ücretsiz kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Uygulamayı telefonunuza indirin ve bir konuşma başlatmak için kulaklık simgesine dokunun." mesajıyla ChatGPT'nin yeni özelliğini duyurdu.

https://twitter.com/OpenAI/status/1727065166188274145

GÖRSEL DESTEK HALA ÜCRETLİ

OpenAI, sesli konuşmayı ücretsiz yaparken görsel arama yeteneğini kullanmak için hala para istiyor. Bu özellik sayesinde yapay zeka, gönderdiğiniz fotoğrafı analiz edebiliyor ve sorduğunuz soruları bu bağlamda cevaplıyor.

Örneğin bir bisikletin kırık parçasını gönderip "Bunu nasıl tamir edebilirim?" diye sorduğunuzda, gerekli önerileri sunuyor. ChatGPT Plus ve Enterprise abonelerine açık olan bu özelliğin de yakında ücretsiz olup olmayacağı belli değil. Bu arada OpenAI geçtiğimiz günlerde Plus üyeliklerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Kaynak: OpenAI
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...