Tgrt Haber

ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'ın, dudak uçuklatan yıllık kazancı belli oldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Reuters
02 Ocak 2024 12:00 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 12:02
ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'ın, dudak uçuklatan yıllık kazancı belli oldu

ChatGPT'nin çatı şirketi OpenAI, yapay zeka ile hem sektörü değiştirdi hem de kasasını doldurdu. İşte OpenAI'in 1 yılda elde ettiği gelir.

Yapay zekanın trend olmasının üzerinden tam 1 yıl geçti. Bu teknoloji OpenAI​'in ChatGPT​'si ile devrim yaparken, sektör de artık yapay zekayla birlikte yeniden şekillendi. Öyle ki ChatGPT ve yapay zeka​ kavramları sık sık gündemin başa gelen konuları arasında yer alıyor. Üstelik OpenAI çalışanlarının yıllık 800.000 doları üzerinde maaş​ alması da dikkat çeken konulardan biriydi. 

Elbette her geçen gün gelişen bu teknoloji, arkasındaki şirketlerin kasasını da katlayarak dolduruyor. İşte OpenAI da bu şirketlerden biri; öyle ki bu şirketler arasında lider konumda da diyebiliriz.

OPENAI, 1,6 MİLYAR DOLARDAN FAZLA GELİR​ ELDE ETTİ

ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, bir yandan yapay zekayı daha yetenekli hale getirip şirketlerden fon elde ederken, bunun yanında gelirini de artırıyor. 

Reuters tarafından paylaşılan son raporlar göre OpenAI, 1,6 milyar doların üzerinde gelir elde etmeyi başardı. ChatGPT sayesinde elde edilen bu gelir, Ekim ayında elde edilen 1,3 milyar dolarlık rekor seviyeyi de aşmış oldu.

ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'ın, dudak uçuklatan yıllık kazancı belli oldu

Öte yandan Bloomberg'e göre OpenAI, piyasaya değerini 100 milyar doların üzerinde talep etmeyi düşünüyor. Ancak bu koşullara göre değişiklik gösterebilir.

Kaynak: Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...