Tgrt Haber

Yapay zeka ChatGPT’nin geliştiricisinden şaşırtan açıklamalar: ‘Biz de korkuyoruz’

Editör: Okan Güleş / Kaynak: ABD News
19 Mart 2023 10:37 - Güncelleme : 19 Mart 2023 10:40
Yapay zeka ChatGPT’nin geliştiricisinden şaşırtan açıklamalar: ‘Biz de korkuyoruz’

Yapay zeka, OpenAl tarafından geliştirilen ChatGPT ile yeniden şekillendi. Kısa sürede popüler olan ve Microsoft’un yanı sıra birçok şirket tarafından hizmetlerine entegre edilen ChatGPT, giderek daha da büyüyor. Ancak yapay zeka sohbet robotunun geliştiricisinden ChatGPT için ilginç bir açıklama geldi.

Teknolojide son konuşulan gelişmelerden biri ChatGPT​. Yapay zeka​ yıllardır hayatımızda va, ancak ChatGPT ile bu alandaki girişimler arttı ve rekabet yeniden şekillendi diyebiliriz.

Son dönemin trendlerinden ChatGPT için daha gelişmiş bir model olan GPT-4​ duyuruldu. Görseli yazıya dökme gibi önemli yeteneklere sahip olan yapay zeka, şimdiden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. ChatGPT’nin geliştiricisi Sam Altmanise projesine ilişkin bir açıklama yaptı.

‘BİZ DE KORKUYORUZ’

Geliştirdiği sohbet robotu ChatGPT’nin bu kadar büyüyeceğini elbette OpenAl CEO’su Atman da tahmin etmiyordu. Ancak doğal insan diliyle geliştirilen, verdiği cevaplarla kendine hayran bırakan sohbet robotu şimdi çok farklı bir noktada.

Kısa süre önce Microsoft Edge tarayıcısına da entegre edilen yapay zeka, ilerleyen zamanda daha fazla platformda görülecek. 

OpenAI’nın CEO’su Sam Altman’ın önceki gün yaptığı açıklamalar uluslararası kamuoyunda ses getirdi.

Yapay zekanın çok dikkatli izlenmesi ve teknoloji için olumsuz sonuçlar doğrabileceğini vurgulayan OpenAl CEO’su, Biz de biraz korkuyoruz” dedi. Yapay zeka teknolojisinin riskleri olduğunu dile getiren Altman ABD News’e konuştu. 

Altman, “Burada çok dikkatli olmalıyız. Bu modeller büyük çaplı bilgi kirliliğinin yayılması için kullanılabilir ve özellikle bundan endişeliyim. Bilgisayar kodu yazmada daha da iyiye gidiyorlar ve bu da karşı siber saldırılara sebebiyet verebilir” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan 37 yaşındaki CEO, toplumun ve denetleyici kuruluşların bu teknolojiler konusunda daha ilgili olması gerektiğini söylerken, yapay zekanın toplumlar üzerinde çok ciddi etkisi olabileceğinin de altını çizdi. 

Kaynak: ABD News

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...