Tgrt Haber

Dengeleri değiştirecek: ChatGPT destekli akıllı telefon geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
05 Haziran 2023 11:13 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 11:14
Dengeleri değiştirecek: ChatGPT destekli akıllı telefon geliyor

Mobil uygulaması sayesinde akıllı telefonlarda kullanılabilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT dünyada ilk kez bir cep telefonuna entegre olacak.

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, ilk kullanıma sunulduğu günden beri 7'den 70'e herkesin ilgi odağına yerleşti. Robot resmi web sitesinde oturum açarak kullanılabiliyor.

Bununla birlikte geliştirici firma olan OpenAI​ geçtiğimiz günlerde ChatGPT'nin iOS uygulamasını yayınladı ve iPhone'larda kullanmayı mümkün hale getirdi. 'ChatGPT Android' uygulamasının yayınlanacağı gün beklenirken, bir akıllı telefon üreticisinin sohbet robotunu telefonuna entegre edeceği ortaya çıktı.

CHATGPT TABANLI İLK TELEFON NETLEŞTİ

Gizmochina'nın aktardığı kadarıyla Çin merkezli Infinix Mobile, 'Infinix Note 30' serisi akıllı telefonlarına ChatGPT'yi getirecek. Markanın Siri benzeri sesli asistanı Folax aracılığıyla kullanılacak olan ChatGPT bu sayede sesli komutlar ile çağrılabilecek ve kullanıcıların isteklerini yerine getirecek.

Yaşanan bu gelişme, Infinix adına dünyada bir ilk niteliği taşıdığı gibi şirketin ürettiği telefonların rakiplerinden ayrılmasını da sağlayacak. Samsung, Google ve Apple'ın kendi ChatGPT'sini geliştirdiği haberleri gündemdeyken, sohbet robotunun bir telefonda yerleşik olarak bulunacak olması önem taşıyor.

Dengeleri değiştirecek: ChatGPT destekli akıllı telefon geliyor

Infinix'in ChatGPT entegreli sesli asistanı, Ice Universe tarafından yayınlanan bir ekran kaydında gösterildi. Kendi avatarına sahip olan sesli asistan mikrofon düğmesine basılı tutularak etkinleştiriliyor.

Demo videoda, bir kullanıcı Folax'tan kızı için hediye fikirleri istedi. Folax'ın ChatGPT destekli Bing'e benzer bir yanıt verdiği görüldü.

TÜRKİYE'YE GELEBİLİR

Infinix, Türkiye'de resmi olarak faaliyet gösterse de ürettiği her telefonu ülkemize getirmiyor. Ancak Note 30 serisi markanın amiral gemisi olduğundan Türkiye'ye gelme ihtimaline yüksek gözle bakılıyor. Öte yandan ChatGPT destekli sesli asistanının Türkçe desteği olup olmayacağı da henüz belirsizliğini koruyor.

OpenAI, ChatGPT'nin iPhone uygulamasını Türkiye dahil tüm ülkelerde kullanıma açtı. Şirket çok yakında Android uygulamasını da piyasaya süreceği bilgisini paylaştı. O zamana kadar Android kullanıcıları OpenAI'nin web sayfasına gidip oturum açarak ChatGPT'yi telefonlarında kullanabilirler.

Kaynak: Gizmochina

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Gizmochina

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...