Tgrt Haber

Dikkat! WhatsApp'ı çökerten mesaj sosyal medyada hızla yayılıyor

31 May 2023 14:18 - Güncelleme : 31 May 2023 14:25
Dikkat! WhatsApp'ı çökerten mesaj sosyal medyada hızla yayılıyor

Sosyal medya mecralarında hızla yayılan bir mesaj, WhatsApp'ın kullanılamaz hale gelmesine sebep oluyor. İşte WhatsApp çökerten o mesaj ve çözümü...

Son zamanlarda, WhatsApp​ kullanıcıları arasında yayılan ilginç bir sorun ortaya çıktı. Twitter kullanıcıları tarafından keşfedilen hataya göre, bir kişiye "wa.me/settings" şeklinde bir mesaj gönderilmesi uygulamanın kalıcı olarak çökmesine sebep oluyor.

Sorunun hem bireysel sohbetleri hem de grup sohbetlerini etkilediği bildirildi. Karşı taraftaki kullanıcı, wa.me/settings mesajını açar açmaz WhatsApp uygulaması kendiliğinden kapanıyor. Uygulamaya tekrar girmeye çalıştığında ise "WhatsApp bir hatayla karşılaştı" hatası meydana geliyor.

TEK BİR ÇÖZÜMÜ VAR

WhatsApp'ın çökmesi, kullanıcıların uygulamayı normal şekilde kullanmasını engelliyor. Mesajların gönderilmesi ve alınması aksıyor, görüntülü ve sesli arama yapılamıyor ve WhatsApp'ın diğer işlevleri tamamen kullanılamaz hale geliyor.

https://twitter.com/androidmalware2/status/1663552909437730816

Bu sorunu yaşayan kullanıcılar, WhatsApp Web​ aracılığıyla "wa.me/settings" mesajını kalıcı olarak silerek çözebilirler. Fakat WhatsApp'a telefon üzerinden girilemediğinden, öncelikle bir bilgisayar veya tablet edinmek şart.

Ardından aşağıdaki adımları uygulayarak WhatsApp'ı yeniden kullanılabilir hale getirebilirsiniz:

  • Bilgisayarınızdaki bir tarayıcıyı açın ve WhatsApp Web'e gidin (https://web.whatsapp.com/).
  • QR kodunu taratmak için WhatsApp uygulamasını açın.
  • WhatsApp uygulamasının sağ üst köşesindeki menü düğmesine dokunun (üç noktalı simge).
  • Menüden "Bağlı cihazlar" seçeneğini seçin.
  • QR kodunu taratmak için telefonunuzun kamerasını kullanın. WhatsApp Web, telefonunuzdaki WhatsApp hesabınızı tarayacak ve bilgisayarınızda açılacaktır.

WhatsApp Web'e girdikten sonra "wa.me/settings" mesajını sohbet içerisinden bulup silmeniz gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra akıllı telefonunuzdaki WhatsApp uygulaması da eski haline dönecektir. Tabii aynı mesajı başka biri tekrar size göndermezse.

Konuyla ilgili WhatsApp yetkililerinden herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak önümüzdeki süreçte yayınlanacak bir güncellemeyle sorun tamamen giderilecektir. Tek bir mesaj veya link ile WhatsApp'ın çökmesine yol açan sorunlar daha önce de yaşanmıştı ve şirket kısa süre içerisinde çözüme kavuşturmuştu.

Kaynak: Twitter - Mobile Hacker

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Twitter
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...