Tgrt Haber

Dövmeli kullanıcılar isyan ediyordu: Samsung akıllı saatlerindeki sorunu çözüyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
03 Temmuz 2023 11:50 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 11:51
Dövmeli kullanıcılar isyan ediyordu: Samsung akıllı saatlerindeki sorunu çözüyor

Samsung, Galaxy Watch serisi akıllı saatlerindeki sağlık özelliklerinin, dövmeli bileklerde çalışmasını engelleyen bir sorunu düzelteceğini açıkladı.

Akıllı saatler, barındırdığı sağlık özellikleriyle kandaki oksijen değerini ölçme, uyku takibi yapabilme ve kalp ritmini analiz edebilme gibi birçok konuda kullanıcılarına yardımcı oluyor. Fakat bileğinde dövme olan kullanıcılara geldiğinde işler sarpa sarabiliyor.

Samsung başta olmak üzere birçok markanın akıllı saatleri, dövmeli bir bileğe takıldığını anlayamıyor. Bu sebeple bileğinde dövmesi olan kullanıcılar, Galaxy Watch 5'teki BioActive Sensörü gibi sağlık özelliklerini kullanamayabiliyorlar. SamMobile'ın haberine göre şirket gelen şikayetleri dinleyerek harekete geçti.

2023'ün ikinci yarısında yayınlanacağı belirtilen güncellemeyle Samsung Galaxy Watch akıllı saat modelleri, dövmeli kullanıcılarda da doğru düzgün çalışacak. Yani BioActive Sensörü'nün kalp atış hızını ölçme, kalp ritmini algılama, uyku takibi ve fitness gibi özelliklerini kullanabilecekler.

WEAROS 4 İLE GELEBİLİR

Güncellemenin tam çıkış tarihi açıklanmadı, ancak SamMobile'a göre yaklaşan WarOS 4 tabanlı One UI Watch 5 yazılımıyla birlikte kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor.

Samsung akıllı saatleri için yeni kullanıcı arayüzü One UI Watch 5'i bu ay tanıtacağı Galaxy Watch 6 ile piyasaya sürecek. Etkinlikte ayrıca Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 gibi katlanabilir akıllı telefonlarını da tanıtacak olan şirket, yeni nesil tabletlerini de unutmayacak. One UI 5, daha sonra Galaxy Watch 4 ve Watch 5'e gelecek.

BİOACTİVE SENSÖR NEDİR?

Birbirinden farklı üç sağlık sensörünün tek bir çiple çalışmasını sağlayan BioActive Sensör ile kandaki oksijen oranı, kan basıncı, kalp ritmi ve uyku takibi gibi birçok veri anlık olarak ölçülebiliyor.

Webtekno'da yer alan bilgiye göre, BioActive Sensörü tarafından elde edilen veriler, saatteki Vücut Kompozisyonu özelliği sayesinde iskelet kası ve bazal metabolizma hızı ya da kilo ölçümünün ötesinde, kullanıcıların vücuduna ilişkin daha bütünsel veriler sunabiliyor.

(Kaynak: SamMobile, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber)

Kaynak: SamMobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...