Tgrt Haber

Samsung, "Kendin Tamir Et" programını Avrupa'da başlattı: Türkiye'ye gelecek mi?

19 Haziran 2023 16:39 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 16:57
Samsung, "Kendin Tamir Et" programını Avrupa'da başlattı: Türkiye'ye gelecek mi?

Samsung kullanıcılarının kendi telefonlarını tamir edebilmesini sağlayan "Kendin Tamir Et" programını Avrupa ülkelerinde ve İngiltere'de başlattı.

Samsung​ geçen yıl önemli bir adım atarak kendi kendine onarım​ hizmetini kullanıcılarına sunmaya başlamıştı. Hizmet geçtiğimiz aylarda Güney Kore'de de kullanıma sunulmuştu.

Kullanıcıların Samsung marka akıllı telefonlarını kendi başlarına tamir edebilmelerini sağlayan bu programın kapsamı genişletildi. Belçika, Fransa, İtalya, Hollanda, Polonya, İspanya, İsveç ve İngiltere'deki Samsung müşterileri Haziran ayının sonuna "Kendin Tamir Et" programına katılım sağlayabilecek.

ÜÇ MODELİ KAPSIYOR

Kendi kendine onarım hizmeti, Samsung kullanıcılarına cihazlarının bakımını ve onarımını yapabilme imkanı sunuyor. Bu hizmet, özellikle küçük arızaların hızlı ve kolay bir şekilde çözülmesini sağlıyor ve kullanıcıların teknik servis merkezlerine başvurmadan sorunlarını çözmelerine olanak tanıyor.

"Kendin Tamir Et" programı Galaxy S20, S21 ve S23 serisi akıllı telefonlarını kapsıyor. Samsung, programa katılan kullanıcılara bir tamir kitiyle birlikte cihazın parçalarını nasıl sökebileceğini ve takabileceğini anlamaları için kullanım kılavuzu gönderiyor.

Samsung,

Ayrıca Samsung'un kendi kendine onarım hizmeti, geniş bir arıza yelpazesini kapsayacak şekilde tasarlanmış durumda. Kullanıcılar, ekran sorunlarından batarya arızasına, şarj girişinden arka panel sorunlarına kadar birçok farklı problemi kendi başlarına çözebilecekler.

Sipariş edilebilir parçalar arasında yeni şarj soketinin fiyatı 50 euro, yeni ekran ve pilin fiyatı ise 200 eurodan başlıyor. Tabii telefonun modeline göre de bu fiyatlar değişiklik gösterebiliyor. Örneğin Galaxy S20'nin ekranı 200 euro iken, S22 Ultra'nın ekranı 310 euroya satılıyor.

Kendi kendine onarım programı henüz Türkiye'de kullanılamıyor. Samsung hizmeti Türkiye'deki kullanıcılara ne zaman sunacağıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Bu arada Apple ve Google gibi şirketler de müşterilerine akıllı telefonlarını kendi başlarına tamir etme hizmeti sunuyor.

Kaynak: GSMArena, Derleyen: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: GSMArena

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...