Tgrt Haber

Düşünüldüğünden daha farklıymış: Apple Car'ın nasıl görüneceği ortaya çıktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: iMore.com
11 Mart 2024 12:06 - Güncelleme : 11 Mart 2024 12:06
Düşünüldüğünden daha farklıymış: Apple Car'ın nasıl görüneceği ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde Apple'ın yıllar süren çalışmalarının ardından elektrikli otomobil projesi Apple Car'ın iptal edilmişti. Aracın eğer gerçek olsaydı neye benzeyeceğini gösteren yeni detaylar ortaya çıktı.

Teknoloji devi Apple​, geçtiğimiz günlerde yıllardır üzerinde çalıştığı söylenen ve 2028 yılında piyasaya sürüleceği iddia edilen elektrikli otomobil​ projesi Apple Car'ı iptal etmişti.

5. Seviye otonom sürüş​ özelliklerine sahip olması beklenen Apple Car'ın proje ekibinde çalışan mühendislerin ve tasarımcıların ise Apple'ın yapay zeka ve diğer projelerine kaydırıldığı, bir kısmının da işten çıkarılacağı belirtildi.

Yani Apple'ın uzun yıllardır hayali kurulan o meşhur otomobilini (şirket ileride tekrar karar değiştirmezse) hiçbir zaman göremeyeceğiz. Peki şayet Apple Car iptal edilmemiş olsaydı, tasarımı neye benzeyecekti? Bu sorunun cevabını dünyaca ünlü Apple analisti Mark Gurman​ verdi.

APPLE CAR, MİNİVAN GİBİ OLACAKTI

Birçok kişi, Apple Car'ın Tesla'nın arabalarına tasarım olarak benzeyen ve hatta daha fütüristik bir görünüme sahip olan, sedan benzer bir model olacağını tahmin ediyordu. En azından akıllara gelen buydu. Ancak gerçeğin çok daha farklı olduğu ortaya çıktı.

Mark Gurman'ın iddiasına göre Apple Car, Canoo Lifestyle adlı minivan modeline benzer (neredeyse birebir aynı) bir tasarıma sahip olacaktı. Ön ve arka tasarımı aynı olan aracın, iç mekanının da bir limuzinle kıyaslanabilecek kadar konforlu olduğu iddia edildi.

Düşünüldüğünden daha farklıymış: Apple Car'ın nasıl görüneceği ortaya çıktı - 1. Resim

Araç, minimal bir arayüz sunmasına rağmen 5. seviye kendi kendine sürüş (en yüksek otomasyon seviyesi) için optimize edilmişti. Bir kaynak Gurman'a, arabanın kullanıcıları "konturlu bir balonun" içindeymiş gibi hissettirdiğini ve dört yolcuyu rahatça barındırabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Gurman ayrıca arabanın önceki görünümünün 1950'lerdeki Volkswagen Microbus'a benzediğini, başka bir versiyonun ise 2017 model Volkswagen ID Buzz prototipiyle neredeyse aynı göründüğü bilgisini aktardı.

Apple projeyi iptal ettiğinde, otomasyon seviyesinin 2'ye düştüğü ve direksiyon simidi ile pedalların da araca yeniden eklendiği bildirildi.

Kaynak: iMore.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...