Tgrt Haber

Ege'de Yunan tacizine 'Hızır Reis' kalkanı: Mavi Vatan'da düşmana geçit vermeyecek!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
26 May 2023 22:02 - Güncelleme : 26 May 2023 22:18
Ege'de Yunan tacizine 'Hızır Reis' kalkanı: Mavi Vatan'da düşmana geçit vermeyecek!

Türkiye'nin denizaltı sistemlerindeki yeni gücü Hızır Reis kısa süre önce suya indirildi. Mavi Vatan'ın yeni gözü olan yerli ve milli denizaltı, düşmana geçit vermeyecek. Peki Hızır Reis'in özellikleri neler?

Türkiye​, savunma sanayide çok iyi bir noktaya geldi. Hava ve kara araçlarıyla adını dünyaya duyururken, şimdi ise denizaltılar öne çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde TCG Anadolu​, dünyanın ilk SİHA gemisi olarak denize indirildi. Ancak bunun dışında sırada bekleyen birçok denizaltı​ var.

Piri Reis, halihazırda Ege'de görevini icra ederken, ikinci denizaltımız 'Hızır Reis' için de beklenen haber geldi. Üst düzey özelliklere sahip olacak Hızır Reis, kısa süre önce suya indirildi. Bu duyuru Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Peki Hızır Reis'in özellikleri neler ve Mavi Vatan'da ne gibi görevler icra edecek?

HIZIR REİS, SUYA İNDİRİLDİ

Bir süredir testleri devam eden Hızır Reis, 2024'te görevini icra etmeye başlayacak. Bunun öncesinde suya indirilerek önemli bir viraj daha dönüldü. 

Hızır reis denizaltı, Türk Deniz Kuvvetleri​'nin en yeni ve en gelişmiş denizaltılarından biridir. Bu denizaltı, Almanya'da inşa edilen Reis sınıfı denizaltıların ilk örneğidir.

Hızır reis denizaltı, 2020 yılında Türkiye'ye teslim edilmiş ve 2021 yılında düzenlenen törenle ilk teslimatı gerçekleşti.

Yerli ve milli denizaltı, Türk Deniz Kuvvetleri'nin denizaltı filosunun gücünü ve kabiliyetini artırmak için tasarlandı. Bu denizaltı, son teknoloji ile donatılmış olup, hem yüzey hem de su altı hedeflerine karşı etkili bir şekilde mücadele edebilmek için geliştirildi. Hızır reis denizaltı, ayrıca sessiz seyir, gelişmiş haberleşme ve elektronik harp sistemleri, uzun menzilli füze ve torpido atışları gibi özelliklere sahiptir. Diğer yandan Türk Deniz Kuvvetleri'nin bölgesel ve küresel güvenlik için önemli bir rol oynamasına katkı sağlamaktadır.

Türkiye Gazetesi editörü Okan Güleş, yerli ve milli denizaltı Hızır'ı sizler için inceledi. Videosunu izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...