Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
10 saat 46 dakika önce

Ford CEO'su Jim Farley, Xiaomi'nin ilk elektrikli aracını kullandı! Yorumları şaşırttı

Ford CEO'su Jim Farley, Çinli elektrikli araç üreticilerini otomotiv sektörü için varoluşsal bir tehdit olarak görüyor ve rakiplerini bu konuda sık sık uyarıyor. Altı aydır Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin ilk elektrikli aracı olan SU7 modelini test eden Farley'in modelle ilgili yorumları şaşırttı.
Teknoloji - Teknoloji
12 saat 12 dakika önce

Sosyal medyaya erişim sorununda son durum!

TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen hain saldırı sonrası sosyal medya platformlarına erişim sorunu yaşandı. Sabah saatlerinde itibaren sosyal medya erişim sorunu çözüldü.
Teknoloji - Teknoloji
12 saat 25 dakika önce

iOS 18.2 Beta yayınlandı: Siri'ye ChatGPT desteği sonunda geldi

Apple, iOS 18.2 güncellemesinin ilk Beta sürümünü geliştiricilere sundu. Bu güncellemeyle kullanıcılar, App Store, Safari ve Mesajlar gibi varsayılan Apple uygulamalarını silme imkanı elde ediyor.
Teknoloji - Teknoloji
13 saat 4 dakika önce

Skoda'nın en güçlü Fabia modeli: Fabia Rally2 özellikleri ve fiyatı

Skoda, en güçlü Fabia modeli olan Fabia Rally2'yi resmen tanıttı. ABT Sportsline iş birliğiyle geliştirilen araç, 1.5 litrelik turbo benzinli motoruyla 190 beygir güç ve 290 Nm tork üretiyor. Araç sınırlı sayıda üretilecek.
 - Sosyal medyada erişim sorunu başladı!
23 Ekim 2024 - 18:19

TUSAŞ’a saldırı sonrası Instagram, Twitter, Telegram ve TikTok’ta erişim sorunu!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısı sonrası birçok sosyal medya uygulamasına erişim kesildi. Kullanıcılar, sosyal medya hesaplarına erişemediklerini dile getirdi.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2024 - 18:18

Saldırıların hedefindeki TUSAŞ Türkiye için neden önemli?

Ankara Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıda 3 şehidimizin ve 14 yaralının olduğu açıkladı. Saldırların hedefindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) önemi ise sosyal medyada merak edildi. Kullanıcılar 15 Mayıs 1984'te Türk Ticaret Kanunu ve Yabancı Sermayeyi Teşvik Kanunu kapsamında kurulan TUSAŞ'ın önemini araştırdı. İşte TUSAŞ'ın Türkiye için önemi... 
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2024 - 17:30

Samsung'dan Türkiye'deki kullanıcılara müjde: Galaxy AI'ın Türkçe olacağı tarih belli oldu

Samsung, Galaxy AI platformuna Türkçe, İsveççe, Felemenkçe ve Rumence dillerini ekleyerek toplamda 20 dil ve lehçe desteğine ulaşacağını duyurdu. Yeni dil desteklerinin kullanıma sunulacağı tarih belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2024 - 16:37

iPhone ve iPad'e özel oyun mağazası: App Store'a kardeş geliyor

Apple, iPhone ve iPad kullanıcıları için yeni bir "oyun merkezi" uygulaması üzerinde çalışıyor. App Store ve Game Center'ı bir araya getirerek oyunlara ve Apple Arcade'e tek bir platformdan erişim sağlayacak uygulama, halen geliştirilme aşamasında bulunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2024 - 16:01

WhatsApp'ta durumlara müzik ekleme artık mümkün! Çok kolay yöntem

WhatsApp, durumlara müzik ekleme özelliğini devreye aldı. Instagram kullanıcıları gibi artık WhatsApp kullanan kişiler de hikayeye müzik koyabilecek. Böylece üçüncü taraf video düzenleme programlarını kullanmaya gerek kalmayacak. WhatsApp durumlara müzik ekleme yöntemi ise çok kolay.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2024 - 15:14

Bahçeler de akıllandı! Artık bitkiler "Suya ihtiyacım var" diyebilecek

Bahçenizde yetiştirdiğiniz bitkilerin suya ve bakıma ihtiyacı olduğunu kendilerinin size söylemesini isterseniz, yapay zeka destekli bahçeler sayesinde artık bu mümkün. 2025'teki Chelsea Çiçek Fuarı'nda tanıtılacak yapay zekalı bahçe, sensörler aracılığıyla bitkilerin su ve bakım ihtiyaçlarını tespit ederek bahçıvanlara bildirecek.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2024 - 14:32

Google'ın sesli asistanı Gemini Live artık Türkçe konuşabiliyor

Google, yapay zekadan güç alan sesli asistanı Gemini Live'a Türkçe dil desteği ekledi. Bu özellikle Android cihazlarda kullanılabilen asistan, kullanıcıların yazmadan konuşmalarını ve doğal bir şekilde karşılıklı sohbet etmelerini sağlıyor. Peki Gemini Live Türkçe nasıl sohbet edilir?
 - Düşman dronlara 'Türk bayrağı' çizdiriyor
23 Ekim 2024 - 13:49

ASELSAN'dan yeni nesil anti-drone sistemi: BUKALEMUN, düşman dronlarına Türk bayrağı çizdiriyor

ASELSAN, SAHA EXPO Fuarı'nda yeni nesil anti-drone sistemlerini tanıttı. Özellikle dikkat çeken BUKALEMUN GNSS Aldatma Sistemi, düşman dronlarını yanıltarak operatörlerin ekranında Türk bayrağı çizdirebilmesiyle ilgi topladı. Ayrıca KORKUT 25 mm Yakın Hava Savunma Sistemi ve KANGAL FPV Anti-Drone Sistemi gibi diğer teknolojiler de mini ve mikro İHA tehditlerine karşı etkili çözümler sundu.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2024 - 11:55

Apple'dan iddialı çıkış: Tim Cook, Çin'e söz verdi

Apple CEO'su Tim Cook, Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret etti. Başkent Pekin'de Çin'in Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Jin Zhuanglong ile yaptığı görüşmede, Apple'ın Çin'deki yatırımlarını artırmaya devam edeceğini taahhüt etti.
 - Pentagon'dan itiraf: "Hedeflerimize ulaşamadık"
23 Ekim 2024 - 10:32

Pentagon'un eli kolu bağlı! "Hazırlık Savaşı" hüsranla sonuçlandı: F-35'lerde bakım krizi büyüyor

ABD'nin F-35 programı, milyarlarca dolarlık harcamalara rağmen altı yıldır görevde hazır olma hedeflerine ulaşamadı. Hükümet Hesap Verebilirlik Ofisi'nin (GAO) raporuna göre, F-35 uçaklarında yedek parça ve bakım konuları halen rayına oturtulamadı. "Hazırlık Savaşı" girişimi de başarısız oldu.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2024 - 10:19

Roblox'tan Türkiye'de ofis kararı! Türk yasalarına saygılıyız

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kararıyla Türkiye'de erişime engellenen video oyunu platformu Roblox, platforma erişimin yeniden sağlanması durumunda Türkiye'de ofis açacağını belirtti. Yapılan açıklamada, "Şirketimiz, Türkiye'deki yerel yasa ve düzenlemelere saygı duymaktadır" ifadelerine yer verildi.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2024 - 10:19

Arm'dan Qualcomm'a büyük darbe: Android akıllı telefon sektörü çökebilir

Arm, Qualcomm'un Snapdragon işlemcileri üretebilmesi için gerekli olan çip tasarım lisansını kaldırıyor. İki şirket arasındaki iki yıllık anlaşmazlık nedeniyle alınan bu karar, Snapdragon işlemcilerin geliştirilmesini durduracak. Android akıllı telefon sektörü de çökebilir.
 - Milli sualtı aracı STM NETA tanıtıldı
23 Ekim 2024 - 09:19

Mavi Vatan'ın yeni gücü: Türkiye'nin ilk insansız otonom sualtı aracı STM NETA özellikleri

STM Savunma Teknolojileri, Türkiye'nin ilk yerli ve milli insansız otonom sualtı aracı olan STM NETA 300'ü SAHA EXPO'da tanıttı. 300 metre derinliğe inebilen STM NETA, Mavi Vatan'da stratejik görevler üstlenmek üzere geliştirildi.
 - Erişim engeli getirilmişti
22 Ekim 2024 - 20:07

Son dakika | Roblox Türkiye için kararını açıkladı! Erişim engeli getirilmişti

Son dakika: Roblox oyun platformu Türkiye için aldığı kararı duyurdu. Çocuklara yönelik cinsel istismar ve terör propagandası gibi sebeplerle erişim engeli getirilen Roblox'un ne zaman açılacağı merak ediliyor. Devlet tarafından getirilen yaptırımın ardından Roblox ilk geri adımı attı. İşte açıklama...
Teknoloji - Teknoloji
22 Ekim 2024 - 17:49

Yapay zeka rüyası ekonomik bir kabusa dönüşebilir: "Dot-com'dan daha büyük bir tehlike"

Yapay zeka teknolojisi, yatırımcıların büyük ilgisini çekmesine rağmen uzmanlara göre tehlikeli bir balon olabilir. Yapay zeka sistemlerinin geliştirilme ve sürdürülme maliyetleri çok yüksek, ancak ekonomik olarak sürdürülebilir olup olmadığı belirsiz.
 - 'Artık her cihazdan yapılabilecek'
22 Ekim 2024 - 17:35

WhatsApp, yıllardır beklenen özelliği sonunda getiriyor: Kişi ekleme yöntemi yenilendi

WhatsApp, çoklu cihaz desteğini genişleterek artık kullanıcıların telefon haricindeki cihazlardan da kişi ekleyebilmesine olanak tanıyacak bir özelliği test etmeye başladı. Bu yenilik, bilgisayar ve tablet üzerinden WhatsApp rehberini yönetmek isteyen kullanıcılar için büyük bir kolaylık sunacak.
Sona Git