Tgrt Haber

Elon Musk, 'Gelecekte telefon olmayacak' dedi, herkesin kullanacağı yeni cihazı açıkladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Tgrthaber.com
18 Haziran 2024 15:51 - Güncelleme : 18 Haziran 2024 15:51
Elon Musk, 'Gelecekte telefon olmayacak' dedi, herkesin kullanacağı yeni cihazı açıkladı

Günümüzde gencinden yaşlısına herkesin elinde bir akıllı telefon var, hatta bazı kişiler iş amaçlı ayrı bir telefon bile kullanıyor. Elon Musk'a göre gelecekte sadece Neuralink cihazları olacak, telefon diye bir şey kalmayacak.

Tesla Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk​, gelecekte akıllı telefonların olmayacağına inandığını açıkladı. Bunun yerine geleceğe Neuralink​'ler hakim olacak.

Musk, X platformunda, "Yeni X telefonunuzu düşünerek kontrol etmenizi sağlamak için beyninize bir Neuralink takar mıydınız?" diye soran bir parodi hesabına cevap verdi. "Gelecekte telefonlar olmayacak. Sadece Neuralink'ler olacak" ifadesini kullandı.

ELON MUSK, NEURALINK'İ 2016 YILINDA KURDU

Elon Musk, beyindeki aktiviteyi çözmek ve uyarmak için implante edilebilir bir beyin-bilgisayar arayüzü geliştirmek amacıyla nöroteknoloji şirketi Neuralink'i 2016 yılında kurdu.

Bu yılın başlarında Neuralink bir insan hastaya başarılı bir şekilde beyin implantı yerleştirdi. "Link" olarak bilinen Neuralink implantının ilk alıcısının prosedürden sonra iyileştiği bildirilirken, şirket şimdi ikinci deneğini arıyor.

Musk, geçtiğimiz ay, "Neuralink ikinci katılımcı için başvuruları kabul ediyor. Bu, telefonunuzu ve bilgisayarınızı sadece düşünerek kontrol etmenizi sağlayan Telepati sibernetik beyin implantımızdır" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: Tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...