Tgrt Haber

Elon Musk sosyal ağları çok fena tiye aldı: "Karşımda hazır ola geçin!"

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
26 Eylül 2023 14:27 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 14:34
Elon Musk sosyal ağları çok fena tiye aldı: "Karşımda hazır ola geçin!"

Elon Musk son paylaşımında, sahibi olduğu X şirketinin sosyal medya aleminin patronu olduğunu ima eden bir benzetme yaptı. Rakiplerine de gönderme içeren fotoğrafa kısa süre içerisinde yüzbinlerce beğeni geldi.

X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk​, resmi hesabından paylaştığı bir fotoğrafla Meta​, ByteDance​ ve Google​ şirketlerine göndermede bulundu.

Paylaşılan görselde, 'patron' olarak tasvir edilen penguenin karşısındaki üç adet penguen sıraya dizilmiş bir şekilde duruyor. 'Patron'u simgeleyen penguenin üzerinde X platformunun logosu yer alırken, diğerlerinde de WhatsApp, Facebook, Threads, Instagram, YouTube ve TikTok bulunuyor.

Elon Musk bu paylaşımıyla, sahibi olduğu X şirketini sosyal medya aleminin patronu olarak niteliyor. Üstelik bununla da kalmayıp, YouTube ve WhatsApp gibi, özünde bir sosyal ağ olmayan platformlardan bile daha yüksek bir konumda olduğunu ima etmeye çalışıyor.

MİLYONLARCA GÖRÜNTÜLENME ALDI

Paylaşım kısa süre içerisinde 20 milyonu aşkın görüntülenme aldı. Ve 370 binden fazla kullanıcı beğendi, 15 binden fazla yorum yapıldı, 40 binden fazla kişi de fotoğrafı kendi hesabında yeniden paylaştı.

https://twitter.com/elonmusk/status/1706586107335311542

Elon Musk, 2022 Ekim ayında Twitter uygulamasını satın aldıktan sonra platformda radikal değişimlere imza attı. En sonuncusu, ikonik kuş simgesinin ortadan kaldırılarak, Twitter'ın isminin ve logosunun 'X' harfiyle değiştirilmesi oldu.

Musk'un hedefinde X'i bir "süper uygulama"ya çevirmek var. Süper uygulama, birden fazla hizmeti tek bir yerden kullanıcılarına sağlıyor. Musk, "X"i ödemelerden alışveriş işlemlerine, müzikten sosyal ağa kadar pek çok işlemin gerçekleştirilebileceği bir platform haline getirmek istiyor.

Bu arada geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'deki Türkevi'nde bir araya gelen Elon Musk, uydudan internet hizmeti sunan Starlink servisini Türkiye'de aktif etmek için BTK'ya başvuruda bulundu. Türk yetkilileri, başvuruya ilişkin kararını kısa süre içinde açıklayacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...