Tgrt Haber

Elon Musk Twitter için tarih vererek duyurdu: Kimsenin yapmadığını yapacak!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
19 Mart 2023 11:31 - Güncelleme : 19 Mart 2023 11:35
Elon Musk Twitter için tarih vererek duyurdu: Kimsenin yapmadığını yapacak!

Twitter CEO’su Elon Musk, tartışmaların ardından algortimaya yönelik kod sırlarını paylaşacağını duyurdu. Özellikle seçim zamanı manipüle eden tweet’lerin öne çıkması gündemdeyken, ünlü milyarder hiçbir sosyal medya şirketinin yapmadığını yapacak.

Sosyal medya, günümüzde pek çok şeye yön veriyor. Özellikle geçmiş yıllarda Facebook’un ABD seçimlerinde çok büyük rol oynadığı görülürken, kullanıcılar benzer bir hamlenin Twitter’da da yaşandığını iddia etti.

Ancak ünlü milyarder Elon Musk, iddiaları haklı çıkarmamak için hiçbir sosyal medya şirketinin yapmadığını yapacak. Twitter’ın CEO’su, sır gibi saklanan algoritma​ kodlarını paylaşacak.

ELON MUSK, 31 MART’TA KODLARI AÇIĞA ÇIKARACAK

Son zamanda sizler de fark etmişsinizdir ki Twitter​ ana sayfasında gezinirken hiç tanımadığımız kişiler önümüze çıkıyor. 

Sık sık güncellemelerin yapıldığı Twitter’daki bu değişiklik epey tepki topladı. Öte yandan seçimlere yönelik manipüle tweet’lerin öne çıktığı da yine Türkiye’deki gündemlerden biri. 

Neyse ki Elon Musk kimsenin kafasında soru işareti bırakmayacak. Twitter CEO’su, 31Mart tarihinde tweet önermek için kullanılan algoritmaları herkese açık olarak paylaşacak. 

Elon Musk Twitter için tarih vererek duyurdu: Kimsenin yapmadığını yapacak!

Teknoloji milyarderinin algoritmayı açık hale getirme kararı oldukça şaşırtıcı. Çünkü sosyal medya şirketleri bu tür algoritmaları özellikle koruyor ve ticari bir sır olarak saklıyor.

Cumartesi günü paylaştığı bir tweet’te Musk,"Twitter, tweet önermek için kullanılan tüm kodları 31 Mart'ta açacak." dedi ve sözüne şu ifadelerle devam etti:

"'Algoritmamız' aşırı derecede karmaşık ve dahili olarak tam olarak anlaşılmıyor. İnsanlar pek çok aptalca şey keşfedecek, ancak sorunları bulunur bulunmaz yamalarız! Hâlâ devam eden bir çalışma, ancak daha çekici tweet'ler sunmak için "basitleştirilmiş bir yaklaşım" oluşturuyoruz. "Bu da açık kaynak olacak." 

Musk bu hamlesiyle kullanıcıların güvenini de kazanacaktır. Zira sosyal medya şirketinin bu tür algoritmaları paylaşması neredeyse hiç görünmüyor denebilir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet24 Mart 2023 11:15

Ya sadece bu değil ki, sms temelli iki faktörlü uygulamayıda ücretli yaptı ve twitterde son bir kaç haftadır sağdaki "İlgini çekebilecek gündemler" den birine tıkladığımızda,o gündem gözükmüyor mesela..PC'den giriyorum,çevrim dışı olarak..Acaba sorun Twitterden mi kaynaklanıyor yoksa internet servis sağlayıcılardan mı? Sizde durum nasıl acaba? Bir türlü gündemleri göremiyorum..

Berat saricaalan 19 Mart 2023 12:31

Şuan gerçekte Twitter kapanacakmi

Sonraki Haber Yükleniyor...