Tgrt Haber

Elon Musk Twitter için yeni gelişmeleri duyurdu: Botların önü kesiliyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
20 Mart 2023 14:02 - Güncelleme : 20 Mart 2023 14:05
Elon Musk Twitter için yeni gelişmeleri duyurdu: Botların önü kesiliyor!

Elon Musk’ın gelişiyle botlarda büyük temizliğe başlayan Twitter, önümüzdeki haftalarda cevaplara ilişkin önemli bir güncelleme daha alacak. Şirketin CEO’u Musk, son gelişmeleri sosyal medya hesabından aktardı.

Elon Musk’ın gelişi sonrası yeniden yapılandırmaya giren Twitter, platformda büyük değişikliklere uğradı. Şirket içerisindeki değişikliklere ek olarak algoritmanın değiştirilmesi de en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Musk, birkaç gün önce paylaştığı bir tweet’te Twitter’ın algoritma kodlarını halka açık olarak yayınlayacağını duyurdu. Twitter’nı tweet öneri algoritması için 31 Mart’ı işaret eden Musk, başka bir tweet’inde ise platformda yapılacak yeni güncellemeye dair detaylar paylaştı.

TWİTTER CEVAPLARA ÖNCELİK VERECEK

Elon Musk’ın Twitter’ı, şirketin el değişmesinden bu yana bot hesapları platformdan kaldırmak için gerekli çalışmaları yaparken, yakında bununla ilgili önemli bir güncelleme​ yapılacağı duyuruldu.

Musk’ın Twitter’dan yaptığı paylaşıma göre botların cevaplardaki görünürlüğü yakında ciddi oranda azaltılacak.

Elon Musk Twitter için yeni gelişmeleri duyurdu: Botların önü kesiliyor!

Öte yandan platformdaki cevaplar önümüzdeki haftalarda öncelik sırasına göre dizilecek. Yakında attığınız bir Tweet’in altında ilk olarak takip ettiğiniz hesaplardan gelen cevaplar, daha sonra ise onaylı hesaplar görünecek. 

En alta ise bir onaya sahip olmayan ve takip etmediğiniz hesapların mesajları sıralanacak. Bu kısımda özellikle takip edilenlere öncelik verilmesi güzel duruyor, bu sayede daha iyi bir Tweet altı iletişimi / etkileşimi kurulabilecek gibi görünüyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...