Tgrt Haber

Elon Musk, üniversite kurmak için kolları sıvadı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Teslarati, Forbest
14 Aralık 2023 14:26 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 16:41
Elon Musk, üniversite kurmak için kolları sıvadı

Ünlü milyarder, eğitim sektörüne "Elon Musk Üniversitesi" ile girebilir. Tesla ve SpaceX Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, iddiaya göre ABD'nin Teksas eyaletinde bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik odaklı, "en üst düzeyde eğitime adanmış" bir üniversite açmayı planlıyor.

Dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk​, elektrikli otomobillerden uzaya, nöroteknolojiden sosyal medyaya kadar pek çok alanda faaliyet gösteren şirketlere sahip. Ünlü milyarderin şimdi de eğitim​ sektörüne gireceği ortaya çıktı.

ELON MUSK ÜNİVERSİTESİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Bloomberg'in ABD İç Gelir İdaresi'ne (IRS) yapılan bir başvuruya atıfta bulunan haberine göre Elon Musk, 100 milyon dolarlık bir yatırımla ABD'nin Teksas​ eyaletinin Austin​ şehrinde STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) tabanlı bir ilkokul ve ortaokul açmayı planlıyor.

Başvuruda ayrıca Musk'un, ilk ve ortaokullar faaliyete geçtikten sonra "projeyi bir üniversiteyi de içerecek şekilde genişletmeyi planladığı" da belirtiliyor.

HEDEF BÜYÜK

Edinilen bilgiye göre, okul en üst düzeyde eğitime adanmış bir eğitim kurumu olacak. Ayrıca ilk olarak 50 kişilik kontenjan açılacağı ve grubun şu anda okulda görev yapacak bir yönetici müdür aradığı belirtiliyor. Başvuruda listelenen mütevelli heyeti arasında Musk'un aile ofisi lideri Jared Birchall, Withersworldwide vergi avukatı Steven Chidester ve Catalyst aile ofisi çalışanları Ronald Gong ve Teresa Holland yer alıyor.

IRS'ye gönderilen ve vergiden muafiyet statüsü talep edilen başvuru ilk olarak Ekim 2022'de yapıldı, mart ayında da onaylandı. Geçtiğimiz yıl ünlü milyarder, Musk Vakfı'na yaklaşık 2,2 milyar dolar değerinde Tesla hissesi bağışlamıştı. Gelen bilgilere göre okul bu kaynakla finansa edilecek.

MUSK, EĞİTİM SEKTÖRÜNE YATIRIM YAPIYOR

Elon Musk'un eğitim sektöründeki ilk yatırımı bu değil. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, hem kendi çocukları için hem de bazı SpaceX çalışanlarının çocukları için eğitim vermesi üzere Ad Astra okulunu kurmuştu. Bu okul daha sonra Teksas'a taşınmıştı.

Musk ayrıca 2021'de, hem öğrencilere hem de öğretmenlere ücretsiz eğitim sağlamayı amaçlayan, kâr amacı gütmeyen bir eğitim kuruluşu olan Khan Academy'ye 5 milyon dolar bağışlamıştı.

DENEYİMLİ ÖĞRETİM ÜYELERİ İSTİHDAM EDECEK

Forbes'in haberine göre, üniversite "deneyimli öğretim üyeleri" istihdam etmeye odaklanacak. Ayrıca "simülasyonlar, vaka çalışmaları, imalat/tasarım projeleri ve laboratuvarlar" dahil olmak üzere uygulamalı öğrenme deneyimleriyle desteklenen geleneksel bir müfredata sahip olacak.

Kaynak: Teslarati, Forbest
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...