Tgrt Haber

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, en güçlü roket sistemi Starship’i test etti!

10 Şubat 2023 11:24 - Güncelleme : 10 Şubat 2023 11:30
Elon Musk’ın şirketi SpaceX, en güçlü roket sistemi Starship’i test etti!

Elon Musk’ın uzay araştırma şirketlerinden SpaceX, en güçlü roket sistemi Starship’in testini gerçekleştirdi. Söz konusu testlerde 31 motor aynı anda başarıyla çalıştı.

Starlink ve uzay​ alanında kargoculuk gibi birçok alanda faaliyet gösteren, Elon Musk’ın şirketi SpaceX​ yeni bir teste daha başladı.

Önümüzdeki yıllarda Ay’a insanlı yolculukta da büyük görev üstlenecek SpaceX, en güçlü roket sistemi Starship’i test etti. 33 motorlu Starship​ roket sisteminde yaptıkları statik ateşleme denemesinde, 31 motoru aynı anda başarıyla çalıştırdı.,

‘MUSK’TAN TEST SONRASI AÇIKLAMA’

SpaceX ve Twitter'in sahibi ElonMusk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, roketin bir motorunun mühendislerce devre dışı bırakıldığını, birinin ise test sırasında durduğunu belirterek "Yine de yörüngeye ulaşmak için yeterli motor gücü." ifadesini kullandı.

Öte yandan motorların ateşleme denemesinin birkaç saniye sürdüğü, roketin tedbir amaçlı sabitlenerek üst kısmının ayrıldığı da aktarılan bilgiler arasında.

Elon Musk​, daha yüksek teknolojiye sahip 33 motorlu Starship roketini, uzaya uydu ve insan göndermek amacıyla kullanmayı hedefliyor.

Son olarak NASA, Artemis programı çerçevesinde, astronotları Ay​ yüzeyine göndermek için Starship roketinin farklı bir versiyonunu geliştirmesi için SpaceX ile anlaşma imzalamıştı. Ay’a insanlı yolculukta Musk’ın şirketi en büyük görevlerinden birini üstlenecek.

 

Kaynak: BBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...