Tgrt Haber

Elon Musk’ın uzay sevdası çalışanlarına hasar verdi: Yüzlerce iş kazası bildirildi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Reuters
12 Kasım 2023 11:19 - Güncelleme : 12 Kasım 2023 11:20
Elon Musk’ın uzay sevdası çalışanlarına hasar verdi: Yüzlerce iş kazası bildirildi!

Uzayı fethetmek isteyen Elon Musk, SpaceX şirketi ile imkansızlara imza atıyor. Ancak bunun arkasında paylaşılmayan bir detay var. Yüzlere çalışanın uzay çalışmaları kapsamında yaralandığı bildirildi. Musk, iş güvenlik standartlarını göz ardı etti!

Tesla, SpaceX ve X, yani eski adıyla Twitter’ın sahibi Elon Musk, her şirketi ile ayrı ayrı gündemin ana başlıklarından olmayı başarıyor. 

Özellikle son günlerde X ile tartışmaların odağında olan ünlü milyarder, bu kez de uzay şirketi SpaceX ile büyük bir yanlışa doğru adım adım ilerliyor. Uzayı fethetmek isteyen Musk’ın, SpaceX şirketinde yüzlerce çalışan tehlike ile karşı karşıya.

BUGÜNE KADAR 600’DEN FAZLA SPACEX ÇALIŞANI YARALANDI VEYA ÖLDÜ

Reuters'in ABD hükümet kurumlarından alınan resmi verilere ve mağdurlardan alınan bilgilere göre SpaceX çalışanları, Elon Musk'un Mars'a uçma hırsı ve güvenlik ihlalleri nedeniyle 600'den fazla işle ilgili yaralanma yaşadı.

“Reuters Araştırmacı Habercilik Birimi, Musk'ın şirketinin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tehlikeli roket ve uzay tesislerinde güvenlik düzenlemelerini ihlal ettiğini tespit etti. 

Öyle ki bunun bedelini çalışanlar çok ağır ödedi. Onlarla yapılan görüşmelere ve hükümet verilerine dayanarak, 2014'ten bu yana SpaceX çalışanlarının yaşadığı en az 600 işle ilgili yaralanmayı belgeledik" diye yazan Reuters, bunun bilinen bir vaka sayısı olduğunu ve toplamın da detaylı açıklanmadığını aktardı.

Elon Musk’ın uzay sevdası çalışanlarına hasar verdi: Yüzlerce iş kazası bildirildi!

Yaralanmaların çoğu ciddi, hatta sakatlığı yol açan bile var. Reuters, Musk’ın şirketinde; kırık uzuvlar, amputasyonlar, elektrik çarpmaları, kafa ve göz yaralanmaları ve bir ölüm bile bildirildiğini söylüyor. Sonuç olarak SpaceX çalışanları, Musk uğruna canını hiçe sayıyor. Her ne kadar maaşlar iyi olsa da bu tür olaylarda ölüm riski çok yüksek.

Kaynak: Reuters
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...