Tgrt Haber

En az ve en çok kullanılan Android sürümleri açıklandı: Kimler hangi sürümü tercih ediyor?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizchina
31 Ekim 2023 17:27 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 17:30
En az ve en çok kullanılan Android sürümleri açıklandı: Kimler hangi sürümü tercih ediyor?

Google’ın Android işletim sisteminin kullanımına ilişkin son veriler açıklandı. İşte Ekim ayı itibariyle cihazlarda en fazla ve en az yüklenen Android sürümleri.

iOS’a kıyasla Android​ cihazların kullanım oranı epey fazla. Samsung​, Vivo​, Oppo​, LG ve bugüne kadar piyasaya sürülen yüzlerce telefon Android işletim sistemi ile kutudan çıkıyor. 

Apple’ın geliştirdiği iOS​ işletim sistemi ise sadece iPhone’lara özel. Dolayısıyla Google’ın Android işletim sistemi kadar geniş bir kullanıcı kitlesi yok. Peki Android kullanıcı oranları ne kadar? İşte en güncel veriler….

TELEFONLARDA EN FAZLA ANDROİD 13 YÜKLÜ

Gizchina.com’un aktardığına göre, Mayıs ayından bu yana pazar payını %7,4 artırmayı başaran Android 13, en popüler Android versiyonu olmayı başardı ve zirveye yerleşti.  Onu Android 11 ve Android 10 takip etti. Android 12 cihazların Android 13'e yükseltilmesi, Android 12 cihazların sayısını dramatik şekilde azaltmış gözüküyor. Öte yandan Android Pie, Oreo ve daha eski versiyonlara sahip cihazlar da kullanılmaya devam ediyor. 

En az ve en çok kullanılan Android sürümleri açıklandı: Kimler hangi sürümü tercih ediyor?

Android işletim sisteminin son kullanıcı verileri şöyle:

Sürüm

Kullanım oranı

Android 13

%22,4

Android 11

%21,6

Android 10

%16,1

Android 12

%15,8

Android Pie

%10,5

Android Oreo

%7,3

Android Nougat

%2,6

Android Marshmallow

%1,9

Android Lollipop

%1,4

Kaynak: Gizchina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...