Tgrt Haber

Fiyatı cep yakıyor: En pahalı Apple Vision Pro kaç TL?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
22 Ocak 2024 10:56 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 11:02
Fiyatı cep yakıyor: En pahalı Apple Vision Pro kaç TL?

Apple'ın AirPods'tan sonraki ilk yeni ürün kategorisi olarak piyasaya sürülen Vision Pro'nun ön sipariş süreci başladı ve cihazla beraber satılacak aksesuarlar da gün yüzüne çıktı. Peki hesaplamalara göre parayı bastırıp en pahalı Vision Pro'yu almak isteyen bir kişinin cebinden ne kadar çıkacak?

Apple​ Vision Pro​ için 19 Ocak'ta başlayan ön sipariş süreci devam ediyor. ABD'de şubat ayında satışa sunulması beklenen karma gerçeklik​ (MR) başlığı, tıpkı diğer Apple ürünlerinde olduğu gibi farklı dahili depolama seçenekleri ile kullanıcıları karşısına çıktı.

Cihazın en düşük modeli olan 256 GB'lık versiyonu, 3,499 dolar fiyat etiketine sahip. bir üst versiyonu olan 512 GB depolamalı model ise 3,699 dolara mâl oluyor. En tepedeki seçenek olan 1 TB'lık modelin fiyatıysa 3,899 dolar olarak belirtiliyor. Fakat kullanıcılar, bu fiyatı ödemekle kurtulamıyorlar.

APPLE VİSİON PRO İÇİN LENS AYRICA SATILIYOR

Apple, halihazırda gözlük kullanmakta olup Vision Pro'yu satın almak isteyenler için özel lens seçeneği sunuyor. Fakat bunlar ücretsiz değil. Şirketin internet sitesinden alınan bilgiye göre, Zeiss tarafından üretilen reçeteli lensler 149 dolara, okuyucular ise 99 dolara satılıyor.

Fiyatı cep yakıyor: En pahalı Apple Vision Pro kaç TL?

Üstüne bir de Vision Pro'yu yanında taşımak isteyenler, yine Apple'ın ayrıca sattığı 199 dolarlık seyahat çantasını da satın almak zorunda. Bununla da bitmedi. Başlığın kırılması veya herhangi bir hasara uğraması durumunda, uygun fiyatlarla teknik servis hizmeti sunan AppleCare+ aboneliği de aylık 499 dolara mâl olacak.

BATARYASI CEPTE TAŞINACAK

Apple Vision Pro, piyasadaki diğer karma gerçeklik başlıklarından farklı olarak, bataryasının cihazın içinde olmadığı bir tasarımla geliyor. Kullanıcı, cihazı kullanırken bataryayı cebinde taşıyacak ve bunun için de "pil tutucuya" ihtiyaç duyacak. Bunun fiyatı ise Apple'ın internet sitesinde 49,95 dolar.

Fiyatı cep yakıyor: En pahalı Apple Vision Pro kaç TL?

ŞİMDİDEN 140 BİNİ GEÇTİ

Bütün bunlardan yola çıkarak, küçük bir hesap yapıldığında;

- Apple Vision Pro 1 TB: 3,899 dolar
- Zeiss reçeteli lens: 149 dolar
- Seyahat çantası: 199 dolar
- AppleCare+ aboneliği: 499 dolar (isteğe bağlı)
- Pil tutucu: 49,95 dolar

Ortaya çıkan fiyat: 4 bin 795 dolar. Bu da, haberin yazıldığı tarihteki dolar/TL kuruna göre 145 bin TL yapıyor.

Apple, Vision Pro'yu Türkiye'de hemen bugün satışa sunmaya karar verse, yüzde 20 KDV, yüzde 20 gümrük vergisi, yüzde 12 TRT bandrolü, yüzde 20 ÖTV gibi vergiler de eklendiğinde, tahmini fiyatı 200 bin TL civarını aşacak.

TÜRKİYE'DE EN PAHALI APPLE ÜRÜNÜ HANGİSİ?

Apple Türkiye tarafından resmi olarak satılan en pahalı ürün, 163 bin TL başlangıç fiyatına sahip olan, M2 Ultra çipli Mac Studio (1 TB) modeli. Öte yandan Apple, HomePod ve Mac Pro'yu ülkemizde satmıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...