Tgrt Haber

Fiyatı duyan inanamıyor: BYD ultra ucuz elektriklisi yeni Seagull'u tanıttı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: carsnewschina.com
07 Mart 2024 11:30 - Güncelleme : 07 Mart 2024 11:31
Fiyatı duyan inanamıyor: BYD ultra ucuz elektriklisi yeni Seagull'u tanıttı

Çinli otomobil üreticisi BYD, Seagull Honor Edition'u tanıtarak giriş seviyesindeki tamamen elektrikli hatchback modelini güncelledi. İki farklı menzil seçeneği sunan araç, ultra 'ucuz olarak fiyatı' ile dikkatleri çekiyor.

Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD, giriş seviyesinde konumlandırılan tamamen elektrikli ve 5 kapılı hatchback modeli Seagull'un yeni bir versiyonunu piyasaya sürdü. Yeni Seagull Honor Edition, geçen yılın nisan ayında piyasaya sunulan ilk modelinden 4.000 yuan (555 dolar) daha ucuz.

LAKABI "LAMBORGHİNİ MİNİ"

BYD Dolphin'in denizaşırı pazarlardaki başarısının ardından BYD, Güney Amerika lansmanı için Seagull'un adını Dolphin Mini olarak değiştirmişti. Araç, hem görünümü hem de eski Lamborghini tasarımcısı Wolfgang Egger'in projeye katılımı nedeniyle "Lamborghini mini" olarak da anılıyor.

Fiyatı duyan inanamıyor: BYD ultra ucuz elektriklisi yeni Seagull'u tanıttı - 1. Resim

BYD'nin okyanus temalı araç serisinin bir parçası olarak karşımıza çıkan Seagull Honor Edition (veya Dolphin Mini Honor Edition), dış cephede "Buz Mavisi" ve iç mekanda da "Deniz Mavisi" renk şemasına ev sahipliği yapıyor.

55 KW GÜÇ VE 135NM TORK DEĞERİ

BYD Seagull Honor Edition, 55 kW güç ve 135 Nm tork sunacak. Araç iki akü kullanıyor ve iki menzil seçeneği sunuyor: 305 km ve 405 km (CLTC), akü kapasiteleri sırasıyla 30,08 kWh ve 38,88 kWh. Bir e-Platform 3.0 üzerinde lityum demir fosfat kimyasını kullanan BYD'nin Blade Piliyle üretildiğini de eklemekte fayda var.

Fiyatı duyan inanamıyor: BYD ultra ucuz elektriklisi yeni Seagull'u tanıttı - 2. Resim

10,1 inçlik uyarlanabilir döner dokunmatik ekranla donatılan elektrikli otomobil, DiLink sistemi ile video oynatmayı ve ses etkileşimini destekliyor. Ayrıca Bluetooth ve NFC desteği de bulunuyor. Dört hava yastığı, ESP, EPB ve ısıtmalı dış aynalar gibi güvenlik özellikleriyle birlikte geliyor. Daha yüksek donanım seviyeleri ilave ön yolcu yan hava yastıklarını da bulunduruyor.

Akıllı sürüş yardımı, uyarlanabilir hız sabitleyici, aktif acil frenleme, trafik işareti tanıma ve şeritten ayrılma uyarısı gibi seçenekler de üst donanım seviyesinde mevcut olacak.

YENİ BYD SEAGULL NE KADAR?

BYD Seagull Honor Edition üç donanım seviyesinde mevcut olacak.

- 305KM Active – 69.800 yuan (9.700 dolar)
- 305KM Free – 75.800 yuan (10.500 dolar)
- 405KM Flying – 85.800 yuan (12.000 ABD Doları)

Kaynak: carsnewschina.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...