Tgrt Haber

Gizemi hala çözülmedi: Bu iPhone'un alarmı her sabah aynı saatte kendi kendine çalıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Nypost
28 Kasım 2023 09:45 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 09:46
Gizemi hala çözülmedi: Bu iPhone'un alarmı her sabah aynı saatte kendi kendine çalıyor

TikTok'ta viral olan bir videoda iPhone'un, her sabah aynı saatte kendi kendine çalması dikkat çekti. Ancak yaşana bu trajedik olayın gizemi bir türlü çözülemedi.

iPhone​'ların gizli özellikleri zaman zaman TikTok​'ta paylaşılıyor. Bu özellikleri gördüğünüzde eminim sizler de çok şaşırıyorsunuzdur. 

Ancak gizli özelliklerin yanı sıra, yaşanan bazı iPhone hataları da yine bu mecrada defalarca kez gündeme getirildi. Bildirilen son hata​ ise oldukça ilginç. Çünkü bir iPhone, her sabah aynı saatte kendi kendine alarm​ çalıyor.

İPHONE'UN ÇÖZÜLEMEYEN ALARM GİZEMİ

Angele Sofia kullanıcı, bu durumu bildirmek için TikTok'a başvurdu. Sofi'ya göre iPhone'un alarmı her sabah 9:25'te kendi kendine çalıyor.

Ancak bu alarmın sorunu, kendisi tarafından kurulmamış olması ve hiçbir telefon ayarında da görünmemesiydi. Sofia, o zaman için ayarlanmış alarmların bulunmadığı telefon ekranının ekran görüntülerini paylaştı.

Öte yandan hatanın belirli bir sebep olmadan yaklaşık beş yıl önce başladığını söyledi ve durduruluncaya kadar devam eden diğer alarmların aksine alarmın bir kez çaldığını belirtti. Ayrıca telefonu sessizdeyken çalmadığını, sadece bildirim olarak göründüğünü de ekledi: “Bu alarm telefonlar arasında geçiş yaptı. Yeni bir iPhone aldığınızda verilerinizi aktarabilirsiniz ve yeni bir başlangıç yapmak istemiyorum. 9:25 alarmım da bu aktarma ile beraber geliyor.”

Gizemi hala çözülmedi: Bu iPhone'un alarmı her sabah aynı saatte kendi kendine çalıyor

Sofia bunun bir çeşit alamet olduğuna ikna olduğunu ve bir gün 9:25’in onun ölüm saati olacağını düşündüğünü söylüyor. Videoda “Biri bana bundan nasıl kurtulacağımı söyleyebilir mi?” diye yalvardı ve “Neler oluyor? Neden 9:25 alarmı bana musallat oluyor?” diye sordu.

Son olarak Sofia’nın TikTok gönderisi 600.000’den fazla kişiye ulaştı ve izleyiciler önerilerini bırakmak için yorumlara koştu. Bazıları alarmın eski bir takvim etkinliğinden kaynaklanabileceğini ya da sağlık uygulamasındaki uyku programı ayarlarıyla ilgili olduğunu söyledi. Diğerleri, telefonları aktarmak sorunu çözmediğinden dolayı fabrika ayarlarına sıfırlamanın tek seçeneği olduğunu söyledi.

Kaynak: Nypost
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...