Tgrt Haber

Google, arananı bulmayı çok kolaylaştıracak bir özellik geliştirdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MSPoweruser.com
27 Kasım 2023 10:37 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 10:38
Google, arananı bulmayı çok kolaylaştıracak bir özellik geliştirdi

Google, arama sonuçlarını merak ettiğiniz konu hakkındaki konuları daha derli toplu hale getirecek şekilde düzenleyen "Basit Arama" özelliğini test ediyor.

Google​, kullanıcılara daha akıcı ve basitleştirilmiş bir arama deneyimi sağlamak için tasarlanmış Basit Arama (Simple Search) adlı yeni bir özelliği test ediyor. Detayları henüz bilinmemekle birlikte, bu özelliğin temel sorulara anında cevap arayan kullanıcılara hitap etmeyi amaçladığına inanılıyor.

Basit Arama, masaüstü ve mobil arama sonuçları​ sayfalarının üst kısmında görüntülenen bir düğmeye tıklayarak açılıyor. Etkinleştirildiğinde, geleneksel arama sonuçları, doğrudan cevaplara ve ilgili seçeneklerin bir listesine öncelik verilerek daha sade ve öz bir biçimde yeniden derleniyor.

DAĞINIK ARAMALARDAN KULLANICILARI KURTARACAK

Özellik, arama sonuçlarında verimlilik, doğruluk ve alaka düzeyine değer veren kullanıcılar için harika bir seçenek olacak. Dağınık ve karmaşık bir arama deneyimiyle boğulmadan ihtiyaç duyduğu bilgileri hızlı bir şekilde edinmek isteyen kullanıcıların hayatını önemli ölçüde kolaylaştıracak.

Örneğin "Islak kekte kaç yumurta kullanılmalı?" diye aratan bir kullanıcı, konu hakkında çok fazla ve gereksiz bilgilerle dolu onlarca internet sayfasını dolaşmak yerine, sadece sonuç odaklı arama sonuçlarını görmek için basit aramadan faydalanabilecek.

Özelliği Google'da gezinirken rastgele fark eden bir kullanıcı, sosyal medya platformu X'te bir ekran görüntüsü paylaştı. Basit Arama aktif edildiğinde "SGE" ve "Snippet" kısımlarının arama sonuçlarından kaldırıldığını fark ettiğini belirtti.

https://twitter.com/DanielS76479430/status/1727076143700856909

GOOGLE, ARAMA OPERATÖRLERİ SUNUYOR

Google, halihazırda da aramayı basitleştiren birçok araca sahip. Örneğin merak ettiğiniz bir konuyu sadece belirli bir sitede sorgulatmak istiyorsanız, arama alanına "kelime" + "site:siteadi" yazmanız yeterli oluyor. Bu sayede ilginizi çekmeyecek web sayfalarını görmemiş oluyorsunuz.

Henüz test aşamasında olan "Basit Arama" da Google'ın daha iyi bir arama deneyimi sunmak adına en son adımı oldu. Son olarak, özelliğin genel kullanıma ne zaman açılacağı ise bilinmiyor.

Kaynak: MSPoweruser.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...