Tgrt Haber

Google Asistan devrim yapacak: Yapay zeka ile güçleri birleşecek, yepyeni özelliklere kavuşacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
01 Ağustos 2023 11:11 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 11:13
Google Asistan devrim yapacak: Yapay zeka ile güçleri birleşecek, yepyeni özelliklere kavuşacak

Google’ın üretken yapay zekası şimdi de Google Asistan için geliyor. Teknoloji devi gerekli hazırlıkları yapmaya başladı. İşte detaylar.

Google​ Asistan, Android telefonlarda birçok işlevi kolayca yapmaya olanak tanıyor. Her ne kadar Siri kadar beklentileri karşılamasa da Android kullanıcıları zaman zaman Asistan aracına başvuruyor. Google ise yapay zekanın gelişmesiyle artık bu alanda da devrim yapmak istiyor.

Halihazırda ‘Bard’ ile yapay zeka​ alanına giren Google, geliştirdiği yapay zekanın yeteneklerini Google Asistan’a aktarmayı planlıyor. Şirket, çalışanlarına konuya ilişki bir mail yolladı.

GOOGLE ASİSTAN’IN YETENEKLERİ GELİŞECEK

The Verge’ün Axios’a atıfta bulunduğu bir habere göre Google, Asistan’ı üretken yapay zeka tarafından desteklenen birçok özellikle güncellemeyi planlıyor.

Şirketin çalışanlarına gönderdiği mailde, ChatGPT​ ve Google'ın kendi Bard​ sohbet robotunun arkasındaki teknolojiye benzer şekilde, en yeni büyük dil modelleri (LLM) tarafından desteklenen "güçlendirilmiş" bir Asistan'ı keşfetmeye başlandığı söyleniyor. E-postaya göre ‘’Mobilden başlayarak ekibin bir kısmı bunun üzerinde çalışmalarına start vedi.’’

Gönderilen mailde Asistan için kaç kişinin çalıştığı belirtilmese de, bunun çok fazla olmadığı bildirildi. Zira teknoloji devi yakın zamanda toplu işten çıkarma yaptı ve elindeki personeli de sınırlı.

Kaynak: The Verge
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...