Tgrt Haber

Google bombayı patlattı: Android cihazlardaki Google Asistan'a yapay zeka geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Teknoweek
05 Ekim 2023 10:52 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 10:56
Google bombayı patlattı: Android cihazlardaki Google Asistan'a yapay zeka geliyor

Pixel 8 serisi ve Android 14 güncellemesini piyasaya süren Google, Android cihazlarda bulunan Google Asistan için yapay zeka Bard entegrasyonu olacağını açıkladı.

Yapay zeka​ ChatGPT ve Bard ile tüm sektörlere girmeye başladı. İnternet tarayıcıları ve sosyal medya uygulamalarının ardından bu kez de sıra, Android​ telefonlardaki asistanlara geldi. Halihazırda Apple​ ve Samsung yapay zeka alanında dev yatırımlar yapıyor.

Ancak Google, her iki rakibinde önce davranarak yapay zeka modeli Bard’ı geliştirdi ve kısa sürede de kullanıcılarla buluşturdu. Diğer Google uygulamalarıyla da entegre olmaya başlayan Google Bard​, Android telefonların asistanı Google Asistan için de gelecek. 

GOOGLE ASİSTAN, BARD İLE YENİ ÖZELLİKLER KAZANACAK

Teknoloji devi Google, kullanıcıların daha karmaşık görevlerle başa çıkmalarına yardımcı olmak için yakında Google Asistan için Bard desteğini getireceğini açıkladı.

Teknoweek.com internet sitesinin haberine göre “Bard ile Google Asistan” olarak adlandırılan yeni ürün yakında test aşamasına girecek ve önümüzdeki birkaç ay içinde halka açılacak.

Google bombayı patlattı: Android cihazlardaki Google Asistan'a yapay zeka geliyor

Öte yandan İthome.com’un aktardığına göre bu entegrasyon, Android ve Google cihaz kullanıcılarının görevleri tamamlamalarına ve bilgi bulmalarına yardımcı olabilecek yeni bir asistan deneyimi sunacak. 

Yani Google Asistan, sohbet robotu Bard’ın bazı işlevlerine sahip olacak. Google Asistan’ın metin mesajları gönderme, zamanlayıcıları başlatma, akıllı evleri kontrol etme ve daha fazlası gibi normal işlevlerini korurken, sorulan sorulara doğal insan diliyle cevaplar verecek. Yani tıpkı ChatGPT ve Bard gibi.

Kaynak: Teknoweek
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...