Tgrt Haber

Google, Android cihazların ayarlarını değiştirdi: İşte yeni tasarlanan menü!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
23 Ağustos 2023 10:21 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 10:25
Google, Android cihazların ayarlarını değiştirdi: İşte yeni tasarlanan menü!

Google, Android cihazlar için sistem içerisinde çeşitli ayarları yapmaya olanak tanıyan bölümü güncelledi. Aynı zamanda yeni ‘Cihazımı Bul’ logosu da ortaya çıktı.

Android​ cihazların en son sürümü şu anda Android 14​. Beta olarak kullanılabilen bu güncelleme, kayıtlı kullanıcılar tarafından erkenden deneyimlenebilir.

Bununla birlikte Google​, Android 14 öncesi sürümler için de bazı değişiklikler yapıyor. Son değişiklik Google Play Hizmetler ile ilgili.

GOOGLE PLAY HİZMETLERİ İÇİN YENİ TASARIM GÜNCELLEMESİ

Şu anda Android cihazlarda Google ile ilgili birçok ayarı yapabilmek için Google Play Hizmetleri kullanılıyor. Son güncelleme ile Google, bu aracında birkaç değişiklik yaptı.

9to5Google’ın aktardığı habere göre, Ayarlar-Google’a gittiğinizde artık iki sekmeli yeni bir kullanıcı arayüzü sizleri karşılayacak.

Birincil ayarlar​ menüsü üzerinde yapılan değişiklikte artık ‘’Önerilernler’’ sekmesi, hesabınıza ya da mevcut özelliklere genel bakış sağlayan kartlar gösteriyor.

Bunlar sırasıyla; Yedekleme, Yakındakilerle Paylaş, Cihazımı Bul, Google Cüzdan ve Şifre Yöneticisi… Yukarıdaki görüntüden de güncellenen menüye göz atabilirsiniz.

Google, Android cihazların ayarlarını değiştirdi: İşte yeni tasarlanan menü!

Öte yandan dikkat çeken bir başka detay da Cihazımı Bul ile ilgili. Daha önce haziran ayında gösterilen yeni logo, bu güncelleme kapsamında artık yeni tasarlanan logosu ile gün yüzüne çıkıyor.

Bununla birlikte radar ve taramayı çağrıştıran artı  işareti simgesi, artık taslak versiyonunun yanı sıra FMD’nin yakında izleyicilere, tabletlere, saatlere ve kulaklıklara nasıl ev sahipliği yapacağını da görmek mümkün.

Son olarak ‘’Bu cihazdaki hizmetler’’ listesi de ikinci sekmeyi ortaya koyuyor. Bu bölümde; Reklamlar, Otomatik Doldurma, Yedekleme, Cihazlar ve paylaşım, Cihazımı Bul, Oyun Kontrol Paneli, Ebeveyn denetimleri, Kişisel Güvenlik, Paylaşılan verileri kullanarak kişiselleştirme, Kurulum ve geri yükleme, Google uygulamaları için Ayarlar ve ayrıca COVID-19 Temas Bildirimleri yer alıyor.

Şu anda tüm bu değişiklikler Google Play Hizmetleri’nin 23.32.55 sürümünde mevcut. Desteklenen tüm Android cihazlar yakında yeni ayarlarla güncellemeyi otomatik alacaktır.

 

Kaynak: 9to5Google
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...