Tgrt Haber

Google Gemini kulaklıklara geliyor! Yapay zeka asistanı için ilk bilgiler ortaya çıktı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 17:37 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 17:38
Google Gemini kulaklıklara geliyor! Yapay zeka asistanı için ilk bilgiler ortaya çıktı

Google, yapay zeka Bard modelinin ismini Gemini olarak değiştirdi. Bu değişikliğin ardından şirketin yeni çalışmalarına ilişkin bilgiler ortaya çıktı. Bunlardan biri de Gemini'nin kulaklıklara gelecek olması. İşte sızdırılan kodlar ve ilk ortaya çıkan detaylar.

Google​, onlarca alanda hizmet verse de yapay zekaya büyük ölçüde önem veriyor. En büyük rakipleri Microsoft​ ve OpenAI ile yarışan teknoloji devi, bu yarışta zirvede olmak istiyor ve elinden geleni fazlasıyla yapıyor.

Daha önce ChatGPT'ye kısa sürede rakip geliştiren Google, Bard​ ismini verdiği yapay zeka​ modelini tanıttı. Piyasaya çıkış yapan ve ücretsiz olarak kullanılan Google Bard'ın ismi, çok kısa süre önce Google Gemini​ olarak değiştirildi ve birtakım yeniliklerle güncellendi. Gemini'nin duyurulmasının ardından Google'ın ileriye dönük çalışmaları da ortaya çıktı.

GEMİNİ, KULAKLIKLAR İÇİN DESTEĞE KAVUŞACAK

Google mobil uygulamasının yayınlanan 15.6 sürümünde, kulaklıklar için Gemini desteğininin geleceğinden bahsediliyor. Söz konusu uygulamanın kodlarında bu gelişmeyle ilgili bazı ibareler tespit edildi.

Gemini mobile app is working on expanding availability to make it accessible on your headphones

Yukarıdaki kodlarda Google Gemini'nin, kulaklıklar için destekleneceği bilgisi yer alıyor.

Ancak Gemini uygulamasının kulaklıklara ne zaman geleceğini henüz bilinmiyor. Yine de gelirse nasıl çalışacağı ve hangi özelliklere sahip olacağını da bilmediğimizde fayda var. Yakında bu konuyla ilgili gelişmeler olduğunda tekrar sizlerle paylaşacağız.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...