Tgrt Haber

Google hesabı olanlar dikkat: Gmail ve Fotoğraflar için kritik uyarı, silinebilir

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Türkiye Gazetesi
30 Temmuz 2023 14:44 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 15:23
Google hesabı olanlar dikkat: Gmail ve Fotoğraflar için kritik uyarı, silinebilir

Google’ın geçtiğimiz aylarda duyurusunu yaptığı hesap silme işlemi için geri sayım başladı. Aktif olmayan kullanıcıların Gmail, Fotoğraf ve birçok verisi silinecek. İşte yapılması gerekenler.

Google​, son yıllarda kendi platformunu kullanan kişiler için önemli değişiklikler yapıyor. Bunlardan biri de aktif olmayan hesapların silinmesiyle ilgili.

Teknoloji devinin dünyanın dört bir yanında 1,8 milyar aktif Gmail kullanıcısı yer alıyor. Öte yandan GoogleFotoğraflar için de kullanıcı sayısının 2 milyarın üzerinde olduğu söylendi. Ancak aktif olmayan hesaplar için Google kritik bir değişikliğe hazırlanıyor ve son uyarılar da yapıldı.

GOOGLE HESABI AKTİF OLMAYANLAR İÇİN SON UYARILAR

ABD merkezli teknoloji devi, Gmail ve Fotoğraflar platformlarında aktif olmayan kişilerin hesaplarının silineceği konusunda uyarıda bulundu.

 Mayıs ayında şirket, aktif hesapların silineceğine ve kullanıcıların söz konusu hesaplarındaki içeriklerine bir daha erişemeyeceklerine ilişkin bir açıklama yapmıştı. Şimdi ise Google, yeniden kullanıcılarına bir uyarı daha gönderdi ve durumu bir kez daha hatırlattı.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Google’ın ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Ruth Kricheli, aktif olmayan hesaplar için başlattığı politikasında bir değişiklik yaptı ve yeni açıklamaya göre, 'en az iki yıldır' kullanılmayan veya oturum açılmayan hesaplar için geçerli olduğunu belirtti.

ARALIK AYINDA HESAPLAR SİLİNECEK

 Kricheli, Aralık ayında başlayan hesap ve içerik silme işleminin "yavaş ve dikkatli bir şekilde, bol miktarda bildirimde bulunarak" uygulanacağını vurguladı. Örneğin, hedeflenecek ilk hesapların, oluşturulan ancak bir daha asla kullanılmayan hesaplar olacağını aktardı. İkinci etapta, kullanıcılar hesapları ve onlarla birlikte Gmail ve Google Fotoğraflar​ içeriğini silme işlemi konusunda bilgilendirilecek.

Google hesabı olanlar dikkat: Gmail ve Fotoğraflar için kritik uyarı, silinebilir

Öte yandan Kricheli, "Hem hesabın e-posta adresine hem de varsa kurtarma e-postasına, silme işlemine kadar geçen aylarda birden fazla bildirim göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

SONUÇ OLARAK

Eğer bir Gmail veya Google Fotoğraflar kullanıcısıysanız ve bunu son iki yıl içinde kullandıysanız, cevap basit; hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Yedekleme veya arşiv olarak kullanılmış olabilecek ve iki yıl veya daha uzun süredir kullanılmayan birden fazla hesabınız varsa, en az iki yılda bir oturum açarak ve ardından aşağıdakilerden birini yaparak hesapları silinme ihtimaline karşı koruyabilirsiniz:

-Hesapta oturum açın,

-Gmail'de bir e-posta okuyun ve e-posta gönderin,

-Google'da arama yapın,

-Google Drive'ı kullanın,

-YouTube'da bir video izleyin,

-Google Play Store'dan bir uygulama indirin.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

 

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...