Tgrt Haber

Google, yapay zeka Bard’dan nemalanmaya çalışan dolandırıcıları affetmedi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
13 Kasım 2023 16:36 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 16:37
Google, yapay zeka Bard’dan nemalanmaya çalışan dolandırıcıları affetmedi

Teknoloji devi Google, üretken yapay zeka uygulaması Bard'ın adını kullanarak insanları tuzağa çekmeye çalışan internet dolandırıcılarına dava açtı. "Mücadelemize devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Google​, üretken yapay zeka teknolojisinin çevresinde dönen dolandırıcılıklarla mücadelede önemli bir adım attı. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde açtığı dava ile Vietnam​ kökenli olduğu düşünülen birkaç kişinin, sosyal medya üzerinden Bard​'ın adını kullanarak zararlı yazılım yaydıkları iddiasında bulundu.

The Verge'nin haberine göre dava dosyasında, kimliği bilinmeyen birkaç tane dolandırıcının Google ile resmi hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen, 'Google', 'Google AI' ve 'Bard' gibi ticari marka isimlerini kullanarak, vatandaşları kandırmaya çalıştığı ifade edildi.

SAHTE 'GOOGLE BARD' UYGULAMALARINA DİKKAT

Dolandırıcılar​, sosyal medya üzerinden, özellikle de Facebook'tan yayınladıkları sponsorlu reklamlarla kullanıcıları Bard gibi görünen bir uygulamayı indirmeye davet ediyor. Ancak gerçekte, kurbanların bilgisayarlarına zararlı yazılım bulaştırarak sosyal medya kimlik bilgilerini çalmaya çalışıyorlar.

Şirket blog yazısında, "Davalar, hukuki bir önceden karar belirleme, dolandırıcıların kullandığı araçları bozma ve kötü niyetli aktörler için sonuçları artırma konusunda etkili bir araçtır" dedi. Bu hukuki adımın, dolandırıcılar üzerinde caydırıcı bir etki oluşturacağını umduklarını da söyledi.

Google'ın açıklamasında, yaşanan bu gelişmenin "internet kullanıcılarının üretken yapay zeka teknolojisine yönelik merakının bilgi eksikliği olan kişilere karşı nasıl kötüye kullanılabileceğini" gösterdiğine de dikkat çekildi.

Google, dolandırıcılara karşı mücadele kapsamında nisan ayından bu yana yaklaşık 300 kaldırma talebi gönderdiğini yazdı. Benzer olayların daha fazla yaşanmaması için de davanın peşini bırakmayacağını vurguladı, "İnterneti kullanan insanları kötüye kullanımdan korumak için üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız." dedi.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...