Tgrt Haber

Google 'YouTube'a dokundu: Reklam engelleyici kullananlara kötü haber

11 May 2023 11:09 - Güncelleme : 11 May 2023 11:32
Google 'YouTube'a dokundu: Reklam engelleyici kullananlara kötü haber

YouTube, reklam engelleyici kullananlara kötü haberi verdi. Platformda reklam engelleyicilere artık müsaade edilmeyecek. Adblocker uygulamalarını aktif eden kullanıcıların YouTube Premium'a abone olmaları gerekecek, aksi halde video izleyemeyecekler.

YouTube​'daki sıkıcı reklamlardan kurtulmak için Premium​ abonesi olmak yeterli. Fakat bazı kullanıcılar Premium'a para vermek yerine reklam engelleyici yazılımlarını kullanarak reklamsız YouTube izlemeyi tercih ediyor.

Haliyle bu da YouTube Premium​'un büyümesini engelliyor. Şirketin üzerinde çalıştığı yeni özellik ise reklam engelleyicilerini işlevsiz bırakacak. Şimdiden bazı üyelere uyarı gönderilmeye başlandı. Premium'a abone olmaları gerektiği, aksi takdirde platformu kullanamayacakları belirtildi.

YOUTUBE'DA 'REKLAM ENGELLEYİCİ' DEVRİ BİTİYOR MU?

Reklam engelleyici kullanan üyelere YouTube tarafından gönderilen uyarıda şöyle denildi:

"YouTube'da reklam engelleyicilere izin verilmemektedir. Görünüşe göre bir reklam engelleyici kullanıyor olabilirsiniz. Reklamlar​, YouTube'un dünya çapında milyarlarca kullanıcı için ücretsiz kalmasına izin veriyor."

Google 'YouTube'a dokundu: Reklam engelleyici kullananlara kötü haber

Bu uyarıyı aldıktan sonra kullanıcıların iki seçeneği olacak: ya YouTube reklamlarına izin vermek için reklam engelleyicilerini devre dışı bırakmaları gerekecek ya da tüm reklamlardan kurtulmak için YouTube Premium'a abone olacaklar. İkisini de yapmayanlar platformdaki videoları izlemeyecek gibi gözüküyor.

Bir YouTube sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Küresel olarak, reklam engelleyicileri etkinleştiren izleyicileri YouTube'da reklamlara izin vermeye veya YouTube Premium'u denemeye teşvik eden küçük bir deney yürütüyoruz. Reklam engelleyici algılama yeni değil ve diğer yayıncılar düzenli olarak izleyicilerden reklam engelleyicileri devre dışı bırakmalarını istiyor." dedi.

Bu özellik test aşamasında olduğundan bütün ülkelerde kullanıma sunulmadı.

Geçtiğimiz Kasım ayında YouTube, Premium ve Müzik hizmetlerinin toplam 80 milyon aboneyi geçtiğini açıklamıştı. Öte yandan kullanıcılar, YouTube'un 2 dakikalık geçilemez reklamlar koyarak platformda reklamlı video izlemeyi aşırı derecede zorlaştırdığını düşünüyor. Şirket bu konuda da bir revize yapabilir.

Kaynak: Reddit

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Reddit
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...