Tgrt Haber

YouTube Music kullanmak için yeni bir neden: Çok beklenen özellik sunulmaya başladı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Rozetked
28 Nisan 2023 10:25 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 10:33
YouTube Music kullanmak için yeni bir neden: Çok beklenen özellik sunulmaya başladı!

Google'ın kısa sürede popülerlik yakalayan YouTube Music uygulamasına çok önemli bir yenilik daha eklendi.

Sürekli gelişen, Spotify​'ın direkt rakibi olarak gösterilen YouTube Music​, yeni özellikleriyle çok daha iyi hal alıyor.

Tasarımın yanı sıra işlevsel olarak da kullanıcı dostu özellikler kazanan YouTube Music için önemli bir eksiklik daha giderildi. Bu özellikle Spotify ile arasındaki fark da kapanmış olacaktır. 

PODCAST​'LER ARTIK YOUTUBE MUSİC'TE

Akış hizmeti YouTube Music, podcast özelliğine kavuştu. Hizmetin web sürümünün yanı sıra artık Android ve iOS cihazlarda da podcast'leri dinleyebilirsiniz. Peki şu an nerelerde kullanılabilir?

Öncelikle podcast'e ulaşmak için ''Navigator'' veya ''Podcastl'ler' sekmesine tıklayabilirsiniz. Bu bölümde arama yaparak istediğiniz podcast'e de erişebilmek mümkün.

YouTube Music kullanmak için yeni bir neden: Çok beklenen özellik sunulmaya başladı!

Yukarıda da gördüğünüz gibi her podcast'in bir açıklama ve bölüm listesi içeren kendi sayfası bulunuyor. Oynatma ekranında ise geri/ileri düğmelerinin yerini 10 saniye geri sarma ve 30 saniye hızlı ileri sarma düğmeleri alıyor. Bu oynatıcının uyku zamanlayıcısı ve oynatma hızı kontrolüne sahip olduğunu da belirtmekte fayda var.

ŞU AN SADECE BİR ÜLKEDE KULLANILABİLİR

YouTube'ın merakla beklenen podcast özelliği şu an sadece ABD​'de kullanılabiliyor. Söz konusu yenilik önümüzdeki günlerde dünyaya açılacak ve tüm kullanıcılar için de ücretsiz olarak kullanılabilecek.

CANLI ŞARKI SÖZLERİ DE GELDİ

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda YT Music için canlı şarkı sözü özelliği de eklendi.

Shiftdelete'in haberine göre şarkı sözleri, dinlediğiniz şarkının sözlerini durağan bir şekilde gösteriyor. Yani senkronize olarak takip edemiyorsunuz. Yeni Canlı Şarkı Sözleri özelliği sayesinde ise bunu yapabiliyorsunuz. Şarkıyı dinlerken, ekran sürekli aşağıya kayıyor ve söylenen söz vurgulanarak gösteriliyor. Yani canlı olarak takip edebiliyorsunuz.

YouTube Music’in Canlı Şarkı Sözleri özelliği şu anda yalnızca bazı Android ve iOS kullanıcıları için yayımlandı. Yakın zamanda ise herkesin kullanımına sunulması bekleniyor.

Kaynak: Rozetked.me
Derleme: Okan Güleş

Kaynak: Rozetked
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...