Tgrt Haber

Google’dan Chrome için kritik karar…Eski sürüm için en faydalı özellik kaldırılıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tuttoandroid
25 May 2023 14:59 - Güncelleme : 25 May 2023 15:18
Google’dan Chrome için kritik karar…Eski sürüm için en faydalı özellik kaldırılıyor

Dünyanın en popüler tarayıcısı Chrome için Google yeni bir değişikliğe hazırlanıyor. Eski sürüme sahip kullanıcılar tarayıcının en faydalı özelliklerinden birinden yoksun kalacak.

İnternet tarayıcıları arasında uzun yıllardır birinci sırada yer alan Chrome​, çok fazla bellek tüketilmesi dışında kullanıcıların ihtiyacı olan her şeyi karşılayabilecek özelliklere sahip. Gerek kısa yollar, gerek özelleştirme, gerekse eklentiler olsun Google​ Chrome oldukça kapsamlı bir tarayıcı ve bu yüzden birinci sıradaki konumunu hiç kaybetmedi.

Düzenli güncellemeleriyle giderek daha da iyi hâl alan Google Chrome için kritik bir karar verildi. Arama devi Google, eski versiyona sahip Chrome kullanıcıları için bir özelliği devre dışı bırakacağını açıkladı.

ESKİ SÜRÜM CHROME’DA ‘ÇEVİRİ’ ÖZELLİĞİ KALDIRILIYOR

Google'ın popüler web tarayıcısı Chrome'un eski sürümlerinde çeviri​ özelliği artık çalışmayacak. Google, bu kararı güvenlik​ ve performans​ nedenleriyle aldığını açıkladı.

Chrome'un çeviri özelliği, kullanıcıların bilmedikleri bir dilde yazılmış web sayfalarını kolayca anlamalarını sağlıyor. Chrome, varsayılan olarak anlamadığınız bir dilde yazılmış sayfaları çevirmeyi teklif ediyor. Bu sayede farklı dillerdeki içeriklere de erişimle ilgili bir engel kalmıyor.

Google, Chrome'un 95 ve daha eski sürümlerinde çeviri özelliğinin artık desteklenmeyeceğini duyurdu. Bu sürümleri kullananlar, web sayfalarını çevirmek istediklerinde bir hata mesajı alacaklar. Google, bu değişikliği yapmasının sebebinin, eski sürümlerin güvenlik ve performans açısından yetersiz kalması olduğunu belirtti.

SON SÜRÜME GÜNCELLEMEK GEREKİYOR

Buna karşılık Google, kullanıcılara Chrome'u en son sürüme güncellemelerini tavsiye etti. Böylece hem çeviri özelliğinden yararlanabilecekler hem de tarayıcılarını daha güvenli ve hızlı hale getirebilecekler.

Chrome'u güncellemek için sağ üstteki diğer simgesini tıklayıp ve ardından Ayarlar > Hakkında > Google Chrome'u seçerek tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz.

Kaynak: tuttoandroid
Derleme: Okan Güleş/ tgrthaber.com.tr

Kaynak: Tuttoandroid

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...