Tgrt Haber

Google’dan gizlilik odaklı güncelleme: Aramalar için yeni özellikler duyuruldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Keyword
04 Ağustos 2023 11:03 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 11:06
Google’dan gizlilik odaklı güncelleme: Aramalar için yeni özellikler duyuruldu

Google, kısa süre önce Aramalar ile ilgili birtakım yeni özellikler duyurdu. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen ‘Hakkınızdaki’ sonuçlar için de bazı değişiklikler yapıldı. İşte detaylar.

Google​, Arama​ sayfasını düzenli olarak güncelleyerek çok daha güvenli bir hale getirdi. Ancak teknoloji devi bu alanda sınır tanımıyor.

Kısa süre önce Google, The Keyword üzerinden Aramalar için yapılan yeni güncellemeleri duyurdu. Ortalama 1 yıl önce kullanıma sunulan ‘Hakkınızdaki’ sonuçları için önemli geliştirmeler yapıldı.

GOOGLE, KİŞİSEL BİLGİLER​ İÇİN YENİ ÖZELLİKLERİ DUYURDU

Gizlilik​ odaklı yapılan güncellemede Google, kullanıcıların Arama sayfasında kişisel bilgilerinin kaldırılmasını talep etmelerine imkan sunan yeni bir aracı duyurdu.

Google’dan gizlilik odaklı güncelleme: Aramalar için yeni özellikler duyuruldu

Geçen yıl devreye alınan Hakkınızdaki sonuçlar işlevi, yeni yapılan güncellemeler ile geliştirildi.

Buna göre söz konusu araç, artık sizin hakkınızda internette çıkabilecek yeni kişisel bilgileri otomatik olarak takip edecek ve kaldırılması için uyarıda bulunacak.

Öte yandan Google Arama, yeni özelliğe uyum sağlamak amacıyla yenilenmiş bir kontrol paneli ile güncellenecek ve kişisel bilgileri Google Arama’dan takip ederek ortadan kaldırmayı da daha kolay hale getirecek.

Araç şimdilik ABD’de, yalnızca İngilizce olarak kullanılabilecek. Ancak ilerleyen zamanda Google bunu diğer ülkelere de genişletecek.

Kaynak: The Keyword
Haber: Okan Güleş / TGRT Haber

Kaynak: The Keyword
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...