Tgrt Haber

Google'ın yeni yapay zeka projesi: İstediğiniz ünlü ile sohbet edebileceksiniz

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Information
25 Haziran 2024 16:05 - Güncelleme : 25 Haziran 2024 16:05
Google'ın yeni yapay zeka projesi: İstediğiniz ünlü ile sohbet edebileceksiniz

Piyasadaki yapay zeka destekli sohbet robotları herhangi bir kişiliğe sahip değil. Sadece eğitildikleri verileri baz alarak, kullanıcıdan gelen soruları yanıtlıyor, talimatları uyguluyor. Ancak Google, ünlüleri temel alan yeni sohbet robotları geliştirme projesiyle yeni bir çağın kapılarını aralayabilir.

Google​'ın ünlüleri ve YouTube fenomenlerini temel alan yeni yapay zeka​ destekli sohbet robotları geliştirdiği bildirildi. Ancak bu fikir çığır açıcı değil, zira Character.ai ve Meta​ gibi şirketlerin benzer ürünleri zaten piyasada bulunuyor.

The Information'a göre, Google'ın ünlü sohbet robotları, şirketin Gemini yapay zeka model ailesi tarafından desteklenecek. Google, ünlülerin yanı sıra influencer'larla da ortaklıklar kurmayı planlıyor ve ayrıca kullanıcıların sadece kişiliklerini ve görünümlerini tanımlayarak kendi sohbet robotlarını oluşturmalarına olanak tanıyan bir özellik üzerinde çalışıyor.

GOOGLE ÜNLÜLERİ TEMEL ALAN YAPAY ZEKA BOTU TASARLIYOR

Google'ın hangi ünlüler veya influencer'larla ortaklık kuracağı henüz belli değil. Örneğin, Meta'nın sohbet robotları TikTok yıldızı Charli D'Amelio, YouTube fenomeni Mr. Beast, Snoop Dogg, Tom Brady ve Paris Hilton gibi kişiliklere dayanıyor. Character.ai'nin karakterleri arasında ise politikacılar, filozoflar ve kurgusal karakterler bulunuyor.

Google'ın yeni yapay zeka projesi: İstediğiniz ünlü ile sohbet edebileceksiniz - 1. Resim

Google'ın bu projesinin, Google Doodles üzerinde çalışan uzun süredir yönetici olan Ryan Germick ve on kişilik bir ekip tarafından yönetildiği bildiriliyor.

SOHBET BOTLARI DENEYSEL KALABİLİR

Ayrıca Google'ın bu botlarının sadece bir deney olarak kalabileceği belirtiliyor. Rapora göre şirket, bu botları geniş çapta kullanılabilir hale getirmek yerine yalnızca deneysel ürünlerini listelediği web sitesi olan Google Labs'de tutabilir.

Meta'nın ünlülere dayalı yapay zeka sohbet botları, şirketin ürettiği her ürüne entegre edilmesine rağmen pek başarılı olamamıştı. The Information'a göre, Meta'nın Snoop Dogg'u temel alan sohbet robotunun Instagram'da yalnızca 15 bin takipçisi varken, gerçek Snoop Dogg'u takip edenlerin sayısı 87,5 milyon.

Kaynak: The Information

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...