Tgrt Haber

GPT-4 Turbo bekleyenlere Microsoft'tan bir iyi bir kötü haber

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
29 Kasım 2023 13:44 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 13:46
GPT-4 Turbo bekleyenlere Microsoft'tan bir iyi bir kötü haber

GPT-4'e göre daha güncel ve daha yetenekli özelliklere sahip olan GPT-4 Turbo yapay zeka modeli, Microsoft Copilot sistemine entegre edilecek. Ancak yetkili bir ismin açıklamasına göre çözülmeyi bekleyen sorunlar var.

OpenAI​, GPT-4'ten daha gelişmiş dil modeli GPT-4 Turbo'yu kasım ayı başında tanıttı. ChatGPT'ye adeta çağ atlatacak yeni modelin, Microsoft​'un üretken yapay zeka​ asistanı Copilot​'a da eklenmesi bekleniyor.

Microsoft'un Windows 11 işletim sisteminde ve diğer hizmetlerinde sunduğu, üretken yapay zekayla desteklenen sanal asistanı Copilot (eski adıyla Bing Chat) şu anda OpenAI'ın GPT-4 büyük dil modeli (LLM) üzerinde çalışıyor.

GPT-4 TURBO COPILOT'A GELECEK, AMA BİR SORUN VAR

Microsoft Reklamcılık ve Web Hizmetleri CEO'su Mikhail Parakhin, yapay zeka aracına GPT-4 Turbo sistemini entegre edeceklerini doğruladı. Sosyal medya platformu X'teki paylaşımında, şirketin "birkaç sorunu giderdikten sonra" GPT-4 Turbo destekli Copilot'u genel kullanıma sunacağını belirtti.

https://twitter.com/MParakhin/status/1728585165419725140

Copilot kısa bir süre öncesine kadar 'Bing Chat' olarak biliniyordu. Ancak şirket, kullanıcıları arasında kafa karışıklığına mahal vermemek adına, yapay zeka araçlarının hepsini 'Copilot' adı altında birleştirdi.

Microsoft'un iletişim direktörü Caitlin Roulston, TechCrunch sitesine verdiği demeçte, "Bing Chat Enterprise'yi 'Copilot' olarak yeniden adlandırmak, tüketici ve ticari müşteriler için birleşik bir Copilot deneyimi sunma vizyonumuzun bir parçasıdır." açıklamasında bulundu.

Copilot, bing ve Windows kullanıcılarına ücretsiz sunulurken, Microsoft 365 için ücretli bir seçenek olarak bulunuyor.

YENİ YAPAY ZEKA GÜNCEL VERİLERLE EĞİTİLDİ

OpenAI'ın gelişmiş dil modellerinden GPT-4, 2021 Eylül ayına kadarki internet verileriyle eğitilmişti. GPT-4 Turbo ise Nisan 2023 tarihine kadarki bilgilere erişebilme yeteneğine sahip. Yani önceki modele göre iki yıl daha güncel bir veritabanı bulunuyor.

Bu arada GPT-4 Turbo, teorik olarak 128K girdiyi destekliyor. Önceki sürümde 32K ile sınırlıydı. Desteklenen girdi sayısı arttıkça ChatGPT'nin yanıt kalitesi yükseliyor.

Kaynak: SamMobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...