Tgrt Haber

OpenAI, GPT-4o modelini tanıttı: ChatGPT iyice insana benzemeye başladı

13 May 2024 20:41 - Güncelleme : 13 May 2024 21:08
OpenAI, GPT-4o modelini tanıttı: ChatGPT iyice insana benzemeye başladı

OpenAI, GPT-4'ten daha hızlı ve daha yetenekli, aynı zamanda tamamen ücretsiz yeni yapay zeka dil modeli olan GPT-4o'yu tanıttı.

OpenAI​ günlerdir beklenen yapay zeka​ etkinliğini gerçekleştirdi. İddia edildiği gibi ChatGPT​ arama motoru ya da GPT-5 modeli yerine, mevcut GPT-4​'ün yeni sürümü: GPT-4o​ bu etkinliğin öne çıkan ürünü oldu.

GPT-4o, ChatGPT'nin mevcut sürümlerinden çok daha hızlı ve aynı zamanda metin, görüntü ve ses yetenekleri daha gelişmiş olarak karşımızda duruyor. Üstelik iyi haber şu ki, bütün kullanıcılara ücretsiz olarak sunulacak.

CHATGPT YENİ SÜRÜMÜ: GPT-4o NEDİR, NASIL KULLANILIR?

Ses, metin ve görüntü üzerinde mantık yürütme özelliğiyle dikkatleri toplayan GPT-4o, bu sayede gerçek zamanlı konuşma kabiliyeti bulunuyor. Kullanıcıların sadece sesine değil, kamera görüntülerine de yorumda bulunabilen model, bu yönüyle artı puan kazanıyor.

GPT-4'ten daha yetenekli: OpenAI, ChatGPT-4o modelini tanıttı - 1. Resim

OpenAI ekibi, etkinlikte GPT-4o'ya bir kağıda yazılan bir denklem modelini gösterdi ve çözüm için yardım istedi. Model problemi çözerken bir başka demoda ise kağıtta "Seni seviyorum ChatGPT" yazısını görünce duygusal bir karşılıkta bulundu.

GPT-4'ten daha yetenekli: OpenAI, ChatGPT-4o modelini tanıttı - 2. Resim

OpenAI Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman, ChatGPT üzerinden kullanılabilecek modelin çok modlu olduğunu, yani içerik üretebileceğini veya ses, metin ya da görüntülerdeki komutları anlayabileceğini belirtti.

KAMERADAN SİZE BAKIP YORUM YAPABİLİYOR

GPT-4o'nun bir diğer dikkat çekici özelliği, kamera aracılığıyla kullanıcıya bakıp yorum yapabilmesi. OpenAI'nın paylaştığı videoda GPT-4o, karşısındaki kişinin nasıl göründüğünü anlayıp görünüşü hakkında yorum yaptı. Hatta bulunduğu ortamla ilgili düşüncelerini paylaşmaktan da kaçınmadı.

ÇEVİRİ ÖZELLİĞİYLE ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

GPT-4o'nun yeteneklerinin sergilendiği bir başka videoda OpenAI'dan Mira Murati İtalyanca konuşurken yanındakiler ise İngilizce konuştular. Yeni model seri bir şekilde duyduğu cümleleri istenen dile çevirmeyi başardı.

GPT-4o ÜCRETLİ Mİ?

GPT-4o, tıpkı ChatGPT-3.5 gibi ücretsiz olacak. GPT-4 Turbo'nun aksine, kullanmak için ChatGPT Plus'a abone olmayı gerektirmeyecek. Ancak ücretli kullanıcılar, gün içinde beş kata kadar daha fazla istek yapma özelliğine sahip olacaklar.

GPT-4o NE ZAMAN YAYINLANACAK?

OpenAI, GPT-4o çıkış tarihi konusuna da değindi. Yeni modelin özelliklerinin kademeli olarak kullanıma sunulacağını belirtirken, bugünden itibaren ise metin ve resim yeteneklerinin ChatGPT'de kullanılabileceğini açıkladı.

CHATGPT MASAÜSTÜ SÜRÜMÜ ÇIKTI

OpenAI Baş Teknolojisi Sorumlusu (CTO) Mira Murati, ChatGPT için bir masaüstü uygulaması geliştirdiklerini duyurdu. Bu uygulama sayesinde sohbet botu, tarayıcı yerine direkt olarak bilgisayara indirilecek bir program üzerinden kullanılabilecek.

GPT-4'ten daha yetenekli: OpenAI, ChatGPT-4o modelini tanıttı - 2. Resim

Kaynak: OpenAI

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...