Tgrt Haber

Harvard fizik profesörü tarih verdi: UFO ve uzaylılar ile ilk temas olabilir

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Sabah
05 Ağustos 2023 22:28 - Güncelleme : 05 Ağustos 2023 22:33
Harvard fizik profesörü tarih verdi: UFO ve uzaylılar ile ilk temas olabilir

Son dönemlerde gündeme gelen UFO ve Uzaylılara ait olduğu iddia edilen videolar sonrası uzmanlar çalışmalarını yoğunlaştırdı. Uzaylılara yönelik çıkışlarıyla bilinen Harvard'lı bir fizikçi Pasifik Okyanusu'na düşen meteor oldukları tahmin edilen parçaların yapay bir üretim olabileceğini aktararak tarih verdi. Açıklamaya göre bir ay içinde uzaylı ve UFO konusunda tarihi gelişme kaydedilebilir.

Galaksimizin büyüklüğü ve gezegenler arasındaki devasa uzaklıklar var olsa da artık güneş sistemi dışındaki gezegenlerin var olduğu biliniyor. Son dönemlerde yine NASA kaynaklı UFO ve uzaylıların varlığına dair bilgi ve belgeler gündemde. Harvard Üniversitesi'nden astrofizik profesörü Avi Loeb, yıllar önce Papua Yeni Gine​'ye düşen bir meteorda uzaylı​ teknolojisine ait malzemelerin bulunduğunu düşünüyor.

2014 yılında Pasifik Okyanusu'na bir meteor​ düşmüştü. Harvard fizik profesörü Avi Loeb'e göre ise meteor olduğu düşünülen cismin düştüğü yerde bulunan küçük metal parçaları 'yapay bir alaşım' olabilecek kadar güçlü.

Uzaylılara yönelik çalışmalar sürüyor

''UZAY ARACI OLABİLİR''

Bu Haziran ayında Manus Adası açıklarında bulunan parçaları çıkarma çalışmalarının lideri olan Loeb, "Yapay olma ihtimali var. Bir uzay aracı olma ihtimali var" görüşünde.

Loeb, bu ayki analiz sonuçlarının insanlığın uzaylılarla 'ilk temasını' ortaya çıkarabileceğini iddia ediyor. Loeb'in Almanya, Papua Yeni Gine ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki iki üniversiteden meslektaşları şu anda IM1 meteorunun (Loeb ve meslektaşlarının verdiği isim) parçaları olan küreleri inceliyor.

Çoğunluğu 0,1 ila 0,7 mm çapında demir kürelerden oluşan 50 parça Loeb'e göre büyük olasılıkla güneş sistemimizin dışından gelen bir nesneden kaynaklanıyor.

1 ay sonra uzaylılarla temas olabilir

1 AY İÇİNDE...

Loeb, "Bir ay içinde bu meteorun neyden yapıldığını ve belki de teknolojik kökenli olup olmadığını bulma sürecindeyiz" dedi. Loeb'e göre meteor emsallerinden çok hızlı hareket ediyordu ayrıca çok sert bir malzemeden yapılmıştı. Yaklaşık yarım ton ağırlığında olduğu tahmin edilen IM1'in bir uzaylı sondası olabileceği ihtimalini açık bıraktı. Loeb, "Eğer Voyager uzay aracının gezegenle çarpışması gibi bir şeyse, bu bir meteor olarak görünecektir. Bunu öğreneceğiz" diyor.

Kaynak: TGRT Haber, Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...