Tgrt Haber

Xiaomi’nin izinden: Oppo’nun yeni arayüzü ColorOS 14 tasarımı sızdırıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
12 Kasım 2023 13:57 - Güncelleme : 12 Kasım 2023 14:01
Xiaomi’nin izinden: Oppo’nun yeni arayüzü ColorOS 14 tasarımı sızdırıldı

Xiaomi’nin HyperOS arayüzünü piyasaya çıkarmasının ardından Oppo da hazırlıklarını hızlandırdı. Şirketin yeni arayüz güncellemesi ColorOS 14’ün tasarımı ortaya çıktı.

Popüler akıllı telefon markalarının, Android​ işletim sistemine ek olarak kendi geliştirdikleri arayüzler de bulunuyor. Xiaomi​ yıllarda MIUI aracılığıyla yeni özellikleri cihazlarına eklerken, geçtiğimiz haftalarda bu yerini HyperOS’a bıraktı.

Çinli markalar birkaç haftadır hem donanım hem de yazılım tarafında yeni gelişmeler duyuruyordu. Oppo​ da yakında bu furyaya yeni arayüz güncellemesi ColorOS 14 ile katılacak. Şirketin arayüz güncellemesinden ilk detaylar geldi.

OPPO, COLOROS 14’Ü PİYASAYA SÜRECEK

Oppo cephesi lansmanda paylaştığı bir videoda ColorOS 14’ü gösterdi. Çinli firmanın yeni arayüzü, iOS’tan aşina olunan dinamik ada ile gelecek. Aslında bu tasarım özelliği iki ay önce ortaya çıkmıştı. Ancak bu resmi video ile tam olarak bu sızıntı kanıtlanmış oldu.

Burada bilmemiz gereken ise ColorOS 14 aslında beta olarak dağıtılmaya çoktan başladı. Bu konuda oldukça hızlı başlayan Oppo,16 Kasım tarihinde ise arayüzü tanıtacak. Peki ama ColorOS 14 ile HyperOS​ arasında nasıl bir benzerlik var?

Öte yandan Xiaomi, HyperOS ile ekosisteminde yer alan neredeyse her cihaza HyperOS getirmenin peşinde. Bu konuda Huawei’nin izinden giden markaya Oppo’da katılmış olabilir. Zira tanıtım videosunda Oppo akıllı saat, kablosuz kulaklık ve tablette yer alıyor. Yine bir araç içinde de ColorOS 14 kullanıldığı görülüyor. Burada bir Oppo tablet ya da telefonun yol bilgisayarı olarak kullanıldığı anlaşılıyor. Bu anlamda ColorOS 14 tasarımı, otomobiller için de özel bir arayüze sahip olabilir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...