Tgrt Haber

İki dev karşı karşıya: Elon Musk, Microsoft'u dava açmakla tehdit etti, işte nedeni!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
20 Nisan 2023 10:17 - Güncelleme : 20 Nisan 2023 10:32
İki dev karşı karşıya: Elon Musk, Microsoft'u dava açmakla tehdit etti, işte nedeni!

Elon Musk, ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'u dava açmakla tehdit etti. Peki ünlü milyarder neden bu yola başvuracak? İşte altında yatan sebep.

Teknoloji dünyasında sular durulmuyor. Yapay zeka​ son günlerin trendi olurken, şirketler ise bu alanda yoğun rekabete girdi ve adeta birbirlerinin önüne geçmek için tüm kozlarını oynamaya başladı. 

Devler arasında yapay zeka yarışı devam ederken bu kez de Twitter​ ile Microsoft​ karşı karşıya geldi. Twitter'ın sahibi Elon Musk​, ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'u dava açmakla tehdit etti. Bunun altında ise sohbet robotu ChatGPT​ yatıyor.

MİCROSOFT, TWİTTER'A REKLAMI KESTİ

Twitter'ın CEO'su Elon Musk, teknoloji devi Microsoft'u platformdaki verileri izinsiz olarak kullanmakla suçlayarak dava açacağını duyurdu.

Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Twitter verilerini yasadışı olarak eğittiler. Dava zamanı." ifadelerini kullandı.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde Twitter'ı reklam sisteminden çıkardığını ve kendi yapay zeka geliştirme platformu DAVA'ya entegre ettiğini açıklamıştı. Microsoft'un bu hamlesi, Twitter'ın gelir kaynağı olan reklamları da tehdit ediyor.

''TWİTTER VERİLERİ DAVA'NIN EĞİTİMİ İÇİN KULLANILDI''

Musk, Microsoft'un Twitter kullanıcılarının tweetlerini DAVA'nın eğitimi için kullandığını ve bunun da gizlilik ihlali olduğunu savundu. Musk, ayrıca Microsoft'un DAVA ile Twitter'ın rekabet gücünü zayıflatmaya çalıştığını iddia etti.

Musk'un bu açıklaması, teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırdı. Microsoft ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...