Tgrt Haber

Twitter'dan bomba adım: Yıllar sonra kaldırıldı

14 Nisan 2023 11:20 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 11:20
Twitter'dan bomba adım: Yıllar sonra kaldırıldı

Twitter'ın sahibi ve CEO'su Elon Musk sözünü tuttu. 280 karakter sınırının kaldırıldığı duyuruldu. Ancak ücretsiz kullanıcılar yeni özellikten faydalanamayacak.

Twitter​ CEO'su Elon Musk​, şirketi satın aldığı ilk günlerde 280 karakter sınırının azlığına değinmiş ve daha uzun metinler paylaşmayı kolaylaştıracağını söylemişti. Bir takipçisinin "Karakter sınırını 4 bin yapacak mısınız?" sorusuna ise "Evet" cevabı veren Musk, bekleneni yaptı ve Twitter karakter sınırını daha da artırarak 10 bine çıkardı.

SADECE TWITTER BLUE​ KULLANICILARI FAYDALANABİLECEK

10 bin karakterli tweet özelliği yalnızca Twitter Blue kullanıcılarına sunuldu. Aylık 150 TL veya yıllık 1.569,99 TL ödeyerek Blue'ya abone olanlar artık 280 karakterden fazla tweet paylaşabilecekler. Ücretsiz kullanıcılar için 280 karakter sınırı uygulanmaya devam ediyor.

https://twitter.com/TwitterWrite/status/1646674962055565319

Twitter konuyla ilgili açıklamasında şunları aktardı:

"Twitter'da yazma ve okuma deneyiminde iyileştirmeler yapıyoruz! Bugünden itibaren Twitter, kalın ve italik metin biçimlendirmesiyle birlikte 10.000 karaktere kadar Tweet'leri destekliyor. Bu yeni özelliklere erişmek için Twitter Blue'ya kaydolun ve doğrudan Twitter'da gelir elde etmek için hesabınızdaki Abonelikleri etkinleştirmek için başvurun. Bugün uygulamak için ayarlarda "Para Kazanma"ya dokunun."

KALIN VE İTALİK TWEET DEVRİ BAŞLADI

10 bin karakterli tweet özelliğine ek olarak artık farklı yazı stilleri de kullanılabilecek. Örneğin paylaştığınız tweette vurgulamak istediğiniz bir yeri kalın harflerle yazabilecek veya italik yazı tipiyle yazabileceksiniz. Kalın ve italik tweet atabilmek için de Twitter Blue'ya abone olmak gerekiyor.

ABONELERE ÖZEL İÇERİK PAYLAŞILABİLECEK

Diğer yandan Twitter'a para kazanmayı kolaylaştıracak bir yenilik de geldi. Artık kullanıcılar paylaştığı içeriklere takipçilerinin abone olmasını sağlayabilecek. Elon Musk abonelik gelirlerinden Android ve iOS'un komisyon aldığını, Twitter'ın ise 12 ay boyunca kesinti yapmayacağını açıkladı. Ayrıca kullanıcılara çalışmalarının tanıtımına da yardımcı olacağının sözünü verdi.

Kaynak: Engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...