Tgrt Haber

Infinix'ten renk değiştiren akıllı telefon

27 Şubat 2024 13:49 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 13:49

Infinix, yeni E-Color Shift teknolojisiyle telefonun arka tarafındaki dört ayrı renk bölümünü dilediğiniz renkte ayarlayabilmenize olanak tanıyan akıllı telefonunu tanıttı.

Akıllı telefon üreticisi Infinix birkaç yıl önce 160W hızlı şarj desteği sunan ve arkasında elektrokromik film bulunan Infinix Concept Phone 2021 modelini kullanıcıları karşısına çıkarmıştı. Telefonun rengini barut grisinden çelik mavisine değiştiren bu özellik farklı bir teknolojiyle MWC 2024'te tanıtıldı.

Infinix, E-Color Shift adı verilen yeni bir prototip teknolojisiyle geri döndü. Bu teknoloji, aynı fikrin daha gelişmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıktı.

DAHA FAZLA RENK SEÇENEĞİ

E-Color Shift teknolojisi, telefonun arka tarafına renk değiştirme kabiliyeti kazandırıyor ve önceki prototipten farklı olarak bu sefer kullanıcılara daha fazla renk seçeneği sunulmuş durumda. Ayrıca arka kısımda her biri ayrı ayrı kontrol edilebilen dört tane renk bölümü mevcut.

Infinix'ten renk değiştiren akıllı telefon - 1. Resim

Bu özelliğin temelinde, e-kitap okuyucularda gördüğümüz teknolojinin bir benzeri olan "E Ink Prism 3" sistemi yatıyor. Üstelik sistem yalnızca renk değişimi sırasında güç tüketiyor, bir kez ayarlandıktan sonra ekstra güç harcamadan sabit kalıyor. Bu yönüyle pil ömrü açısından da verimli olduğunu söyleyebiliriz.

RENK DEĞİŞİMİ HIZLI GERÇEKLEŞİYOR

Infinix'in teknolojisinin en önemli özelliklerden biri de renklerin çok hızlı bir şekilde değişebilmesi. Öyle ki, e-kitap okuyuculardan alışık olduğumuzdan bile daha hızlı değişebildiği öne sürülüyor.

Infinix, konseptin seri üretim cihazı haline gelmesi durumda, kullanıcıların bu alanda farklı renkler ayarlayarak veya çeşitli animasyonlar oynatarak telefonun görünümünü özelleştirebilecekleri bir uygulama olacağını söylüyor.

Kaynak: GSMArena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...