Tgrt Haber

Instagram kurucusu, X (Twitter) ve Threads'e rakip oldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
29 Eylül 2023 10:44 - Güncelleme : 29 Eylül 2023 10:44
Instagram kurucusu, X (Twitter) ve Threads'e rakip oldu

Instagram kurucuları tarafından geliştirilen Artifact isimli haber paylaşım uygulaması, 'gönderi yayınlama' özelliğini hayata geçirdi. Uygulamayı sosyal medya platformuna dönüştürecek bu yeni güncellemeyle Threads ve X'e rakip olacağı düşünülüyor.

Instagram​'ın kurucularından Mike Krieger tarafından geliştirilen yapay zeka​ (AI) destekli haber​ uygulaması Artifact, kullanıcılarına gönderi paylaşma özelliğini kullanıma sundu.

Uygulama şimdiye kadar internet üzerindeki haberleri ve içerik bağlantılarının derlendiği bir araç olarak hizmet veriyordu. Ancak bu son güncelleme ile kullanıcılar doğrudan uygulamaya gönderi ekleyebilme imkanına sahip olacaklar.

INSTAGRAM KURUCUSUNDAN META'YA RAKİP

Mike Krieger'in açıklamasına göre bu yeni özellik, daha önce kullanıcılara bağlantı paylaşma yeteneği sunan bir güncelleme ile uyumlu bir şekilde geliyor. Artık kullanıcılar yalnızca bağlantıları değil, aynı zamanda başlık, metin ve fotoğraf gibi içerikleri içeren gönderiler paylaşabilecekler.

Paylaşılan gönderiler benzersiz URL'lere de sahip olacak. Böylelikle kullanıcılar Artifact platformuyla sınırlı kalmayıp, gönderilerini farklı sosyal medya uygulamalarında ve hizmetlerde kolayca yayınlayabilecekler.

Instagram kurucusu, X (Twitter) ve Threads'e rakip oldu

Özelliğin, Artifact'i yalnızca haberleri derleyen bir araç olmaktan çıkararak doğrudan X (eski adıyla Twitter) gibi mikroblog platformlarıyla veya Meta'nın Instagram ve Threads gibi uygulamalarıyla rekabet edebilir hale getirdiği belirtiliyor.

Artifact, Instagram'ın kurucuları Mike Krieger ve Kevin Systrom tarafından bu yılın başlarında piyasaya sürüldü. Uygulama yapay zeka destekli makale özetleri, metinden sese dönüştürme özelliği, tıklama amaçlı işaretleme yeteneği ve yazarları takip etme imkanı gibi özellikler sunuyor.

Artifact, yeni gönderi paylaşma işlevi ile kullanıcılarına daha geniş bir içerik paylaşım deneyimi sunmayı hedefliyor. Artifact'in kurucu ortağı Robby Stein, bu özelliğin iOS ve Android uygulamalarının güncel sürümlerinde bulunacağını açıkladı.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...