Tgrt Haber

TikTok'ta reklamsız, ücretli abonelik başlıyor: İşte fiyatı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
02 Ekim 2023 22:37 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 10:42
TikTok'ta reklamsız, ücretli abonelik başlıyor: İşte fiyatı

Sosyal medya şirketi TikTok, platform içerisindeki reklamlardan rahatsız olan kullanıcıları için yeni bir alternatif geliştirmeye başladı. Edinilen bilgiye göre TikTok'a reklamlardan arındırılmış bir sistem geliyor. Fakat herkese açık olmayacak. Sadece para verenler kullanabilecek.

Sosyal medya platformları, gelirlerini artırmak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için sürekli olarak yeni yollar arıyor. Kullanıcılarına reklamsız ve aylık bir abonelik​ sistemiyle çalışan bir deneyim sunma trendine TikTok da katıldı.

REKLAMSIZ TİKTOK GELİYOR

Android Authority tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, TikTok'un kullanıcılarına reklamlardan arınmış bir deneyim sunma niyetinde olduğunu gösteriyor. TikTok, bu yeni sürüm için aylık 4,99 dolarlık bir ücret belirledi. Kullanıcılar reklamları görmemek için bu özel sürüme abone olabilecekler.

Belirtilene göre yeni seçenek şu anda Amerika Birleşik Devletleri​'ndeki kullanıcılar üzerinde test ediliyor. Avrupa​ ve Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelerde ne zaman kullanıma açılacağı ise belli değil.

TikTok'ta reklamsız, ücretli abonelik başlıyor: İşte fiyatı

'TİKTOK ALIŞVERİŞ' DE AÇILDI

Reklamsız abonelik seçeneğine ek olarak TikTok geçtiğimiz yılın Kasım ayından beri test ettiği "Alışveriş" özelliğini Eylül ayında ABD'de kullanıma açtı. Kullanıcılar özel bir mağaza sekmesine, canlı video alışverişi seçeneğine, alışveriş yapılabilir reklamlara ve içerik üreticileri için bağlı programlara erişim sağlayabiliyorlar.

Daha önce Elon Musk da X (Twitter) üzerinde reklamsız bir "yüksek fiyatlı" abonelik katmanı sunma isteğini dile getirmişti. Ayrıca, Meta'nın Facebook ve Instagram'da Avrupa Birliği'nde veri gizliliği düzenleyicilerinin endişelerine yanıt olarak reklamsız sürümler sunma olasılığı da gündemde.

Kaynak: Android Authority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...