Tgrt Haber

Instagram'da yeni dönem: Yorumlara eklenebilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Engadget.com
20 Ekim 2023 11:47 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 11:48
Instagram'da yeni dönem: Yorumlara eklenebilecek

Instagram, Reels ve Hikayeler'de sunduğu 'Anketler' özelliğini yorumlara getirme kararı aldı. Mark Zuckerberg'in açıklamasına göre, kullanıcılar dört şık ekleyerek yorumlarda anket açabilecek.

Instagram​'da kullanıcıların gönderiler hakkında fikirlerini yazdığı yorumlar kısmına yeni bir özellik geliyor. Meta​ Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg​ tarafından duyurulan habere göre, yakında anket eklenebilecek.

Anketler, sosyal medya platformundaki kullanıcıların bir konuda takipçilerinden fikir almalarını sağlıyor. İlk olarak Hikayeler'e yerleştirildi ve daha sonra Reels'lara entegre edildi. Eklenecek şık sayısı da 2'den 4'e yükseltilmişti.

Zuckerberg, şirketin anketlerin kullanılabilirliğini genişletme planını resmi hesabından duyurdu. Yayın kanalındaki açıklamasında, "Instagram’daki yorumlar bölümü için anketleri test etmeye başladık. Bu özellik yakında herkese açılacak." ifadelerini kullandı.

Instagram'da yeni dönem: Yorumlara eklenebilecek

Yorumlar genellikle insanların gönderi hakkında tartıştıkları basit bir alandan ibaret gibi gözükse de, Meta sürekli olarak geliştirdiği yeniliklerle kullanım alanını artırıyor. Mayıs ayında GIF ile yorum yapma seçeneği eklenerek, kullanıcılara duygu ve düşüncelerini ifade etmenin farklı bir yolu sunulmuştu.

Meta'nın bir diğer sosyal ağı Facebook'ta yorumlara video dahi eklenebiliyor. Ayrıca Instagram kullanıcıları paylaşımlarına gelen bir yorumu direkt olarak Reels videosuyla cevaplayabiliyor.

DÖRT ŞIK EKLENEBİLECEK

Tıpkı Hikaye ve Reels'ta olduğu gibi, yorumlarda dört şıkla anket açılabilecek. Zuckerberg doğrulamasa da, anketlerin Instagram'ın kullanılabilir olduğu tüm platformlarda (bilgisayar, tablet, telefon) görüntülenebileceği tahmin ediliyor.

Instagram'ın test ettiği bir diğer özellik, hikayeleri birden fazla takipçi listesiyle paylaşma yeteneği. Bu kullanıcıların hikayelerini daha küçük gruplara yayınlamalarına olanak tanıyacak ve paylaşımlarını kimlerin görebileceği konusunda daha fazla kontrol sağlayacak.

Kaynak: Engadget.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...