Tgrt Haber

Instagram'dan kullanımı kolaylaştıracak iki dev yenilik

02 May 2023 10:10 - Güncelleme : 02 May 2023 10:12
Instagram'dan kullanımı kolaylaştıracak iki dev yenilik

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Instagram uygulaması için geliştirilen yenilikleri açıkladı. Yeni özellikler 'müzik' paylaşmayı sevenleri yakından ilgilendiriyor. Peki bu özellikler nedir ve ne işe yarayacak?

Instagram son aylarda birçok yeni özelliğe kavuştu. Bununla birlikte Meta bünyesinde yer alan platformda geliştirmeler hız kesmeden devam ediyor. Bizzat Meta CEO'su Mark Zuckerberg​ tarafından yapılan açıklamaya göre Instagram'da milyonlarca lisanslı parçaya ve sanatçıya ev sahipliği yapan Müzik Ekleme özelliğinde iki büyük iyileştirme gerçekleşti.

INSTAGRAM MÜZİK ÖZELLİĞİ GELİŞTİRİLİYOR

Bunlardan ilki, artık çoklu fotoğraf paylaşımına müzik eklenebilecek. Kullanıcılar bu sayede yayınlamak istedikleri şarkının birkaç saniyesini seçmek zorunda kalmayacak. Çünkü birden fazla fotoğraf paylaşırken her görsele ayrı ayrı şarkı bölümleri koyulabilecek. Bu özellik halihazırda birkaç ülkede kullanılabiliyordu.

Şu ana kadar fotoğraflara veya hikayelere sadece şarkının belirli bir kısmı eklenebiliyordu. Bu da insanların şarkıda vurgulamak istedikleri kısmın tamamını seçememelerine sebep oluyordu. Instagram'ın geliştirdiği yeni özelliğiyle birlikte bu sorun çözüme kavuşacak.

Instagram'dan kullanımı kolaylaştıracak iki dev yenilik

Mark Zuckerberg, Instagram Notlar​'a müzik eklenebileceğini duyurdu. Hikaye mantığıyla çalışan ve 24 saat sonra kaybolan Notlar, Instagram'ın DM kısmında yer alıyor ve kullanıcıların sadece yazıyla düşüncelerini paylaşmalarına olanak sağlıyor. Artık kullanıcılar düşüncelerini şarkılarla da ifade edebilecekler.

Webtekno'nun haberine göre yeni açıklama da insanların, düşüncelerini ruh hallerine uygun müziklerle birleştirerek paylaşabileceğini gösterdi. Notlar’a müzik ekleme özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Bu arada Instagram kullanıcıların dijital pazaryeri oluşturarak ürünlerini sergileyebilmeleri için NFT desteği de getirmişti. Ancak bu özellik beklenen ilgiyi göremediği için sonlandırıldı. Sosyal medya devi önümüzdeki süreçte NFT yerine daha büyük etki yaratabilecekleri alanlara odaklanacakları bilgisini paylaştı.

Kaynak: ZDNet

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: ZDnet
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...