Tgrt Haber

Twitter'da tarihi skandal: 'Super Mario' ve 'Avatar' filmleri ortalığı karıştırdı

01 May 2023 13:54 - Güncelleme : 01 May 2023 13:55
Twitter'da tarihi skandal: 'Super Mario' ve 'Avatar' filmleri ortalığı karıştırdı

Bir kullanıcı, Super Mario Bros. ve Avatar filmlerini illegal bir şekilde Twitter'da yayınladı. Milyonlarca kişi filmi izledi, yetkililer ise saatler sonra olayın farkına vardı.

Popüler mikroblog platformu Twitter​'da "vids that go hard" rumuzlu bir kullanıcı, Super Mario Bros. ve Avatar: Suyun Yolu filmlerini birkaç parça halinde tam uzunluğuyla illegal bir şekilde yayınladı.

Super Mario hala vizyonda olup henüz herhangi bir dijital platforma eklenmemiş olmasına rağmen sosyal medyada yayınlanması ortalığı karıştırdı.

9 MİLYON KİŞİ İZLEDİ

Illumination ile Nintendo ortaklığıyla geliştirilen Super Mario Bros. filmi 5 Nisan'da vizyona girdi. Popüler oyun serisinin üçüncü uzun metrajlı uyarlaması olan 100 milyon dolar bütçeli yapım 'korsan' kurbanı oldu.

Twitter'da tarihi skandal: 'Super Mario' ve 'Avatar' filmleri ortalığı karıştırdı

Universal Pictures tarafından dağıtımı gerçekleşen Super Mario Bros.'un Twitter'da paylaşılan halinin en-boy oranı vizyondakiyle birebir aynı olmasa da, izleyenlerin belirttiğine göre oldukça iyi bir görüntü kalitesine sahipti. Bu arada film saatlerce Twitter'da kaldı ve 9 milyondan fazla kişinin izlediği belirtildi.

Webtekno'nun aktardığına göre, hala vizyonda yer alan "The Super Mario Bros. Movie", resmi olarak küresel gişede 1 milyar dolar sınırını aşan yılın ilk filmi oldu. Gösterime girdiği 26 günün ardından film, 30 Nisan itibariyle Kuzey Amerika'da 490 milyon dolar, uluslararası alanda ise 532 milyon dolar hasılat elde etti.

AVATAR 2 DE SAATLERCE KALDI

James Cameron​ tarafından yönetilen Avatar: Suyun Yolu filmi de yine "vids that go hard" hesabından paylaşıldı. 'Avatar 2' olarak da bilinen epik bilim kurgu filmini kaç kişinin izlediği bilinmese de, Super Mario Bros. gibi milyonlarca kişiye ulaştığı tahmin ediliyor.

250 milyon dolar bütçeye sahip olan Avatar: Suyun Yolu Aralık ayında vizyona girmişti.

Elon Musk yönetimindeki Twitter, filmleri yayınlandıktan saatler sonra fark edip kaldırdı. Paylaşan hesap ise Twitter kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle şirket tarafından askıya alındı. Öte yandan kullanıcılar, 60 dakikadan uzun video paylaşımına izin veren Twitter Blue'yu olaydan sorumlu tutuyor.

Kaynak: Gizmodo

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Gizmodo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...