Tgrt Haber

Instagram'dan Samsung Galaxy S24'e özel yenilik: Tek tuşla erişilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phone Arena
20 Kasım 2023 13:26 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 13:27
Instagram'dan Samsung Galaxy S24'e özel yenilik: Tek tuşla erişilecek

Meta, akıllı telefonun kilit ekranından Instagram Kamerasına erişebilme özelliğini devreye alıyor. Ama sadece Samsung Galaxy S24 sahipleri kullanabilecek.

Samsung​, Galaxy S24​, Galaxy S24+ ve Galaxy S24​ Ultra olmak üzere üç modelden oluşması beklenen yeni akıllı telefon ailesini 2024'ün başlarında piyasaya sürecek. Beklenen tanıtım etkinliğinden önce Samsung​ ile Meta arasında yapılan, sürpriz bir iş birliği anlaşması ortaya çıktı.

S24'TE INSTAGRAM​'A ÖZEL BUTON OLACAK

Buna göre, SamsungGalaxy S24​ kullanıcıları, kilit ekranından Instagram​'ın kamerasına erişim sağlayabilecek. Sosyal medya platformunda bu sayede daha hızlı ve pratik bir şekilde hikaye / akış gönderisi paylaşılabilecek.

İlk olarak sosyal medya uzmanı Alessandro Paluzzi tarafından keşfedildi. Paluzzi'nin Instagram​ uygulamasının içinden aldığı ekran görüntüsünde "Kilit ekranınızdan Instagram​ kamerasına erişin. SamsungGalaxy S24​ kullanıcıları artık ayarlarda Instagram​ Kamerası için kısayol açabilirler." yazıyor.

https://twitter.com/alex193a/status/1724584068807884883

Özelliğin henüz Samsung​ veya Instagram​ tarafından doğrulanmadığını belirtmekte fayda var. Nitekim bu mümkün de değil, zira Galaxy S24​ henüz piyasaya çıkmamış bir telefon. Bununla birlikte, Instagram​ ile Samsung​ arasındaki iş birliği yıllar öncesine dayanıyor.

Örneğin 2019 yılında piyasaya sürülen Galaxy S10 serisindeki kamera​ uygulamasında "Instagram Modu" adı verilen bir özellik vardı. Kullanıcılar çektiği fotoğrafları doğrudan Instagram​'da paylaşabiliyorlardı. Galaxy S24​'te de benzer bir özelliğin bulunması pek de sürpriz değil.

SAMSUNGGALAXY S24​ NE ZAMAN ÇIKACAK?

İddialarda yer alan bilgiye göre Samsung​, Galaxy S24​ ailesini 2024 Ocak ayında tanıtacak. Bazı iddialar tanıtım tarihinin "17 Ocak" olduğunu söylese de, Samsung​ tarafından henüz doğrulanmadığı için kesin gözüyle bakamıyoruz.

Samsung​, Galaxy S23'ü, S22'yi ve S20'yi tanıtmak için şubat ayını seçmişti. Galaxy S21 ise ocak ayında duyurulmuştu. Güney Koreli şirket genellikle yılın ikinci ayını tanıtım tarihi olarak belirlese de, iPhone 15 ile rekabet edebilmesi için S24'ü ocak başlarında tanıtacağı iddia ediliyor.

Kaynak: Phone Arena
Sonraki Haber Yükleniyor...